Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Επιτυχής εκδήλωση στον Αλμυρό για τον «Εσταυρωμένο»
Επιτυχής εκδήλωση στον Αλμυρό για τον «Εσταυρωμένο»

Επιτυχής εκδήλωση στον Αλμυρό για τον «Εσταυρωμένο»

 

Τη Δευτέρα 6/8 ο πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού και οι συνεργάτες του, σε συνεργασία με το Σ. Σ. Κ. ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», πραγματοποίησαν Καλλιτεχνική Εκδήλωση,  με τίτλο “ΛΙΓΑ ΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ”, αφιερωμένη στον πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα και τα δύο παιδικά του, εκδόσεις του Συλλόγου.

Προηγήθηκε η Παράκληση στην Παναγία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον π. Θεόδωρο, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ακολούθησε το πλούσιο της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του Ναού, την ώρα του δειλινού, μπροστά στους συγκεντρωμένους ενορίτες. 

Την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης ανέλαβε η   Ελευθερία Καμπουρίδη.

Την έναρξη έκανε ο πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, ο οποίος εξύμνησε το έργο του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και την προσφορά του π. Θεοδώρου Μπατάκα, επαινώντας και το λογοτεχνικό του έργο.

Κατόπιν, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος Γιωτόπουλος αναφέρθηκε στο  ιστορικό της ίδρυσης, το  σημαντικό έργο, τις δομές, την δράση  και την προσφορά του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

Ακολούθησε ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα, με από τα  παιδιά, ομαδόπουλα των κατασκηνώσεων, τα οποία παρεμβάλλονταν μετά από κάθε ομιλία και αφήγηση, δίνοντας μια πολύ ευχάριστη και εύθυμη νότα στην όλη εκδήλωση.

Μετά το πρώτο τραγούδι, έγινε μια σύντομη παρουσίαση των δύο   Παιδικών Βιβλίων του π. Θεοδώρου, από την  Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, φιλόλογο, η οποία  αναφέρθηκε στο περιεχόμενο, την δομή,  τον ρόλο και την πνευματική προσφορά των βιβλίων αυτών.

Την έκλεισε ο π. Θεόδωρος, ο οποίος συγκινημένος από όλα όσα ειπώθηκαν, μίλησε για την σημασία της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών από τους γονείς και  ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους πατέρες και κυρίως τον π. Ευστάθιο, καθώς και τους ενορίτες,  που με την παρουσία τους στηρίζουν το έργο του  «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

Στο τέλος δόθηκε ως ευλογία σε όλους μία της Παναγίας, προσφορά του Συλλόγου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

  • Συναυλία κλασσικής μουσικής στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι #Συναυλίακλασσικήςμουσικής - https://t.co/FYqLGIzRdL -

  • "Ασημένια" η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου #ΚατερίναΣτεφανίδη - https://t.co/aijtxrN94d -

"Αλιεύοντας" την είδηση