Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΒΟΛΟΣ / Επιπλέον χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις στο λιμανάκι Ν. Αγχιάλου και στον Αλμυρό 
Επιπλέον χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις στο λιμανάκι Ν. Αγχιάλου και στον Αλμυρό 

Επιπλέον χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις στο λιμανάκι Ν. Αγχιάλου και στον Αλμυρό 

 

Στο πλαίσιο του συντονισμού των αποκαταστάσεων και της στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «» συνεχίζονται οι χρηματοδοτικές της Κυβέρνησης προς τους δήμους των περιοχών για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε και σε δίκτυα. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδοτική στήριξης των δήμων Βόλου και Αλμυρού, 200.000 για κάθε περίπτωση, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «[…] η Κυβέρνηση, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και των τοπικών πολιτικών παραγόντων, συνεχίζει τη χρηματοδοτική στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία “” για την αποκατάσταση σε και δίκτυα. Προς αυτή την κατεύθυνση, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών χορηγείται έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο Βόλου για τη Νέα Αγχίαλο και, δη, για το λιμανάκι της περιοχής. Συγκεκριμένα, η θεομηνία “” προκάλεσε περεταίρω στο λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν τα προβλήματα που ήδη υπήρχαν από προηγούμενα χρόνια. Έτσι, μέσω της έκτακτης χρηματοδότησης θα επιτραπεί η άμεση επισκευή του λιμανιού, προκειμένου να καταστεί ασφαλής ο ελλιμενισμός των σκαφών των αλιέων της περιοχής και η αξιοποίηση του χώρου από τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος χώρος και για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Παράλληλα, έχει ανοίξει και η συζήτηση επί του σχεδιασμού και της μελέτης για την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής στο λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου. Αθροιστικά, λοιπόν, το συνολικό ποσό των πόρων που έχουν διατεθεί από την Κυβέρνηση προς τον Δήμο Βόλου για τις αποκαταστάσεις σε υποδομές και δίκτυα του καποδιστριακού Δήμου Νέας Αγχιάλου διαμορφώνεται στο 1.500.000 […}».

Παράλληλα, επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 200.000 διατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προς τον Δήμο Αλμυρού για την πραγματοποίηση περαιτέρω παρεμβάσεων σε κτιριακές υποδομές και δίκτυα που φέρουν από τη θεομηνία «Ιανός».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι «[…] η διαδικασία των αποκαταστάσεων στην περιοχή του Αλμυρού συνεχίζεται σε στενή της Κυβέρνησης, του δήμους, της Περιφέρειας, αλλά και των τοπικών παραγόντων, ώστε σταδιακά να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε υποδομές και δίκτυα. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και η με όλους τους εμπλεκόμενους για να φτάσει η κρατική αρωγή και στήριξη στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες […]».

Σημειώνεται ότι, αθροιστικά, στο Δήμο Αλμυρού το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, έχει διαμορφωθεί στα 5.800.000 ευρώ, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζονται -όπως και στην περίπτωση της Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου- οι πόροι που έχουν διατεθεί για αποκατάστασης μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι πόροι προς τους αγρότες, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση