Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Επί τάπητος τα θέματα ανάπτυξης της Αμαλιάπολης
Επί τάπητος τα θέματα ανάπτυξης της Αμαλιάπολης

Επί τάπητος τα θέματα ανάπτυξης της Αμαλιάπολης

Στη δημάρχου Αλμυρού-διοίκησης ΟΛΒ ΑΕ

Τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, επισκέφθηκαν τη Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΟΛΒ ΑΕ Παντολέων Σκάγιαννης και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Γεώργιος Τοζίδης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ζωτικής σημασίας που αφορούν στην ανάπτυξη του Δήμου Αλμυρού και κατά προτεραιότητα στην ανάπτυξη της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης, καθώς η διαχείριση της παραλιακής της ζώνης ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Συζήτησαν για τη δημιουργία του Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δημιουργία Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων στον Δυτικό Παγασητικό», που χρηματοδοτείται από το της .

Ο δήμαρχος έθεσε ως αναγκαιότητα την μελέτη κατασκευής πλωτής μαρίνας στο λιμάνι της Αμαλιάπολης, καθώς θα αποτελέσει αξιόλογο και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας.

Αναφέρθηκαν και στην που βρίσκεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και αφορά στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Δήμους, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένος.

Ολοκληρώνοντας, συζητήθηκε η επανεξέταση της δυνατότητας σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής του Αλμυρού με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το αυτό πρόκειται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης του Αλμυρού, καθώς θα αποτελέσει πόλο προσέλκυσης νέων μεγάλων βιομηχανιών.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα συζητήθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, με σκοπό και στόχο την υλοποίηση των ανωτέρω προς όφελος της ανάπτυξης του Δήμου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συζήτησης και βεβαίωσε τόσο τον πρόεδρο όσο και τον διευθύνοντα σύμβουλο για την αγαστή συνεργασία που θα υφίσταται μεταξύ τους για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

  • Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση - https://t.co/zdjlpTsxPw -

"Αλιεύοντας" την είδηση