Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού
Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού

Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού

H επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού θ γιορτστεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου 2019 στον .

Η νεότερη ιστορία του Αλμυρού αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 1881, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη και έγινε η επίσημη παράδοσή του από τις τουρκικές αρχές και η παραλαβή του από τις ελληνικές.

Στις 17 Αυγούστου του 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον .

Σύσσωμοι οι όλης της περιοχής με επικεφαλής τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές υποδέχονται τα ελληνικά στρατεύματα στην είσοδο της πόλης στο δρόμο που οδηγούσε από τη στον Αλμυρό.

Με ενθουσιασμό μεγάλο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα άρχοντες, κλήρος και λαός, δακρυσμένοι αγκαλιάζουν τους ελευθερωτές.

Στη συνέχεια όλη αυτή η πανηγυρική πομπή κατευθύνεται στη μοναδική εκκλησία, του Αγίου Νικολάου, όπου γίνεται μεγάλη πανηγυρική Δοξολογία.

“Οφείλουμε ως σύγχρονοι Αλμυριώτες να μνημονεύουμε και να εορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα την ημέρα αυτή, κατά την οποία η πόλη μας ανέπνευσε τον αέρα της Ελευθερίας και ενώθηκε με τη μητέρα Ελλάδα, αλλά και να τιμούμε όσους αγωνίσθηκαν και πότισαν με  το αίμα τους τα  Αλμυριώτικα χώματα” αναφέρεται από τον Δήμο Αλμυρού που καλεί όλους τους κατοίκους της επαρχίας Αλμυρού να παρευρεθούν στην πανηγυρική δοξολογία και στεφάνων το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρωικών Αλμυριωτών που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση του τόπου.

Το πρόγραμμα έχεις ως εξής:

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Ώρα 07:30 π.μ.: Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ώρα 09:45 π.μ.: Πέρας προσέλευσης στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Μαρία Ούτα, Φιλόλογος. Θα ακολουθήσει και στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 08:30 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί το 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

  18 Αυγούστου 2019

Ώρα 08:30 μ.μ.: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας, στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση