Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Επέτειος απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού από τον Τούρκικο ζυγό 
Επέτειος απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού από τον Τούρκικο ζυγό 

Επέτειος απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού από τον Τούρκικο ζυγό 

Το μήνυμά του για την απελευθέρωση του Αλμυρού από τους ς έστειλε ο δήμαρχος Ευ. , στο οποίο αναφέρει: «Συμπληρώνονται φέτος 139 χρόνια από εκείνη τη Δευτέρα 17 Αυγούστου του 1881 όταν ο ς απελευθερωνόταν από την τουρκική κατοχή και ξεκινούσε το ταξίδι στη νεότερη ιστορία του.

Σήμερα τιμάμε όλους όσοι συναισθάνθηκαν το καθήκον τους να ελευθερώσουν την τους από την ξένη κατοχή και για το σκοπό αυτό διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις, ό,τι είχαν και όριζαν, ακόμη και τη ζωή τους την ίδια.

Έχουμε – και πάντα θα έχουμε- τιμής να τους μνημονεύουμε και να τους φέρνουμε στο μυαλό και την μας. Όχι όμως από μιαν απλή ή τυπική υποχρέωση.

Αλλά γιατί αυτοί πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας του τόπου μας, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα που θεωρούμε αυτονόητα, ενώ δεν είναι καθόλου τέτοια.

Και επειδή η ιστορική μνήμη οφείλει να συντηρείται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να συγκροτεί την ταυτότητα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου και των ανθρώπων του. Αλλά και να παραδειγματίζει τις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα σήμερα που εντείνονται οι προκλήσεις εναντίον της ς μας από την τουρκική επιθετικότητα.

Μόνο με τον τρόπο αυτό η ιστορία του τόπου μας θα παραμένει άσβεστη και ασφαλής οδηγός για όλους μας ώστε να δημιουργήσουμε μια ζωή βασισμένη στις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Να χαίρονται λοιπόν, και να γιορτάζουν σήμερα οι Αλμυριώτισσες και οι Αλμυριώτες όπου γης και να είναι έτοιμοι να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι για την ελευθερία, την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου τους.

Χρόνια Πολλά σε όλους, με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας».

 

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού από τον Τούρκικο ζυγό 

Κάθε 17 Αυγούστου εορτάζεται μια σημαντική επέτειος. Η απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.
Τη μέρα αυτή το 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον και οι , οι αρχές όλης της περιοχής, υποδέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό και περηφάνια τα ελληνικά στρατεύματα στην πόλη.

Η σύγχρονη ιστορία του Αλμυρού, με την εργατικότητα και δημιουργικότητα των κατοίκων του, είναι γεμάτη από σημαντικές επιτυχίες που έχουν καταστήσει την πόλη, κέντρο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση