Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Επεκτείνει το έργο του το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»
Επεκτείνει το έργο του το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»

Επεκτείνει το έργο του το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»

Βόλος 20/2/2019

Ιγνάτιος: «έχουμε πληρώσει ακριβά τους διχασμούς»

 

 

Την Βασιλόπιτα του Ιεραποστολικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» ευλόγησε την Τρίτη 19/2 ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος.

 

Στην παρέστησαν πολλοί κληρικοί της επαρχίας Αλμυρού, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Δημήτριος Εσερίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Μετά την τέλεση της παράκλησης στον ναό, στην παρακείμενη αίθουσα, ο συνεργάτης του Κέντρου Δημήτριος Σιαμούρης, έκανε τον απολογισμό του έργου, που επετέλεσε το Κέντρο κατά την παρελθούσα χρονιά και έδωσε λεπτομερή στοιχεία για την δράση του, που ξεκινά από τις Μικροθήβες και φθάνει μέχρι και το Αχίλλειο.

Το έργο του Κέντρου περιλαμβάνει:

Α. Την λειτουργία Σπιτιού Γαλήνης, το οποίο διανέμει ογδόντα πέντε (85) μερίδες φαγητού ημερησίως σε εμπερίστατους κατοίκους της περιοχής.

Β. Την προσφορά δωρεάν σχολικών γευμάτων σε άπορους μαθητές

Γ. Την προσφορά ένδυσης και υπόδησης

Δ. Την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη λογαριασμών κοινής ωφελείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Ε. Την υποστήριξη της μόρφωσης των παιδιών

Στ. Την προσωρινή φιλοξενία αστέγων

Ζ. Την επιδότηση ενοικίου και

Η. Την ενίσχυση άλλων φορέων κοινωνικής προσφοράς

          Ο κ. Σιαμούρης αναφέρθηκε, στην συνέχεια, στο πρόγραμμα επιμόρφωσης νεαρών κρατουμένων των φυλακών Κασσαβετείας, του Υπουργείου Παιδείας, που υλοποιήθηκε μέσω του Ιεραποστολικού Κέντρου και στην πραγματοποίηση, προ ημερών επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Τέλος, μίλησε για την παραρτήματος του Κέντρου, στο οποίο στεγάζονται εργαστήρια κεραμικής, ψηφιδωτού, κοπτικής, ραπτικής, πλεξίματος, κεντήματος και θεάτρου, στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 100 ενήλικες και παιδιά, ενώ την ορχήστρα του Κέντρου απαρτίζουν 30 μέλη.

Ο ομιλητής ευχαρίστησε το πλήθος των εθελοντών που συνδράμουν στο έργο του Κέντρου, αλλά και των δωρητών, που στηρίζουν την λειτουργία του.

          Από την μεριά του, ο επίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία όλων, που φανερώνει την τόσο σημαντική, για την πατρίδα, την Εκκλησία, την τοπική μας κοινωνία, την κάθε ενορία, ενότητα: «χωρίς αυτήν, κατά το πρότυπο της Αγίας Τριάδος, το έργο μας δεν ευλογείται. Και βέβαια, το κίνητρό της είναι η αγάπη».

Ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε την ενορία του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί το Κέντρο και τόνισε πως «ένα τέτοιο έργο θέλει έμπνευση, κόπο, θυσία από όλους όσοι βοηθούν. Θα συνεχίσουμε, παρά τις σειρήνες που επαγγέλλονται χωρισμούς, τους οποίους αρνούμαστε. Χωρισμός σημαίνει έλλειμμα αγάπης και κοινωνίας, τραύμα, διχασμό, που είναι ό,τι χειρότερο για τον λαό μας. Θα επιδιώκουμε πάντα την ενότητα, γιατί έχουμε πληρώσει ακριβά τους διχασμούς».

Ακολούθως, τέλεσε τα εγκαίνια του παραρτήματος του Κέντρου, στο οποίο στεγάζονται τα εργαστήρια, που είναι δωρεά της οικογένειας του υπευθύνου του Κέντρου π. Χρήστου Μπούντη, τον οποίο από καρδιάς ευχαρίστησε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

  • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

  • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση