Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Εορτασμός του πολιούχου Aγίου Δημητρίου στον Αλμυρό
Εορτασμός του πολιούχου Aγίου Δημητρίου στον Αλμυρό

Εορτασμός του πολιούχου Aγίου Δημητρίου στον Αλμυρό

 

Πρόγραμμα της   εθνικής  επετείου της  28ης Οκτωβρίου 1940

 

 Τη μνήμη του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Δημητρίου τιμούν στον Αλμυρό , καθώς και  την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

Για το λόγο αυτό θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

 

Τρίτη  25 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος

του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Ώρα 8:45 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου-Βασ. Κωνσταντίνου-Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) –Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου.

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και  28ης Οκτωβρίου 2016.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κλήμεντος Ζώκαρη

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Ώρα 10:00 π.μ. : Η παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην εκκλησία, πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Κύρα Κοντζιά, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Γενικού Λυκείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:

 

 1. Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
 2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
 3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
 4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
 6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
 7. 1ο Γυμνάσιο
 8. 2ο Γυμνάσιο
 9. Γενικό Λύκειο
 10. ΕΠΑΛ
 11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
 12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
 13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Ώρα 11:45 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κας Μαρίας Πάγκαλου.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Οι καταστηματάρχες θα στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τετραήμερο του εορτασμού (25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λπ. εθνικού περιεχομένου.

Η 111 Πτέρυγα Μάχης θα συμμετάσχει το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας, στην επίσημη δοξολογία και στην παρέλαση,  και θα διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου και για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).

Επίσης θα ληφθούν μέτρα τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων ιδιαίτερα το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στις οδούς Βόλου – Μιχοπούλου – Βασ. Κωνσταντίνου – Κεντρική Πλατεία– Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας.

Επίσης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου να απαγορευθεί η ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου και η διέλευση των οχημάτων  από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

 • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

 • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση