Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Εορτασμός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό
Εορτασμός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Εορτασμός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στον Αλμυρό για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

 Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ώρα 06:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ώρα 7:15 μ.μ.: H παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από το Ναό πρέπει να έχει τελειώσει στις 7:15 μ.μ. το αργότερο.

Ώρα 7:45 μ.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 8:00 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην , πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ. Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η  Ζωή Ράππου, καθηγήτρια Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.ά.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:15 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:

 1. Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
 2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
 3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
 4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
 6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
 7. 1ο Γυμνάσιο
 8. 2ο Γυμνάσιο
 9. Γενικό Λύκειο
 10. ΕΠΑΛ
 • Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
 • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
 • Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Ώρα 11:30 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κας Μαρίας Παγκάλου.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού με εικόνες, εκθέματα κ.λπ. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

 • Ο κλήρος
 • Ο Δήμαρχος
 • και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
 • Οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μαζί με το Προσωπικό τους
 • Οι Οργανώσεις και οι Σύλλογοι μαζί με τα Μέλη τους
 • Οι Συμπολίτες

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

 

 1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
 2. Η ΙΙΙ Πτέρυγα Μάχης να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το βράδυ της 24ης Μαρτίου και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (απόδοση τιμών).
 3. Ο Δ/τής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη της κυκλοφορίας των τροχοφόρων ιδιαίτερα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στις οδούς Ερμού – Όθρυος – Βασ. Κων/νου – Κοραή, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας. Επίσης, το πρωί της 25ης Μαρτίου να απαγορευθεί η ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου και η διέλευση των οχημάτων από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
 4. Επειδή θα προλογίζονται οι εμφανίσεις παρακαλούνται οι υπεύθυνοι Γυμναστές να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχει και το Στρατιωτικό Τμήμα.

Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται  η Δημοτική Υπάλληλος Κυριακή Κομνιώτη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

 • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

 • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση