Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Εoρτασμός της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό
Εoρτασμός της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Εoρτασμός της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Πανηγυρικές και εορταστικές εκθα πραγματοοιηθούν στον Αλμυρό για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Συγκεκριμένα θα γίνουν οι παρακάτω εκ:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ώρα 7:30 μ.μ.: H Παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από το Ναό πρέπει να έχει τελειώσει στις 7:30 μ.μ. το αργότερο.

Ώρα 7:45 μ.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 8:00 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην , πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η Σοφία , διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.ά.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:15 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:
1. Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και ΑμεΑ Αλμυρού «ΡΓΗ»
2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
7. 1ο Γυμνάσιο
8. 2ο Γυμνάσιο
9. Γενικό Λύκειο
10. ΕΠΑΛ
11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσουν ο Γεώργιος Καπράνας, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και η Ελένη Σαλάτα-Μπουρτζή, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ώρα 11:30 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των καθηγητών ς Αγωγής, Ελένης Φατούρα, Ευάγγελου Επίσκοπου, Γραμματής Καλαντζή και Σοφίας Μπάρδα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση