Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εγκαίνια της Ευαγγελιστρίας Αλμυρού
Εγκαίνια της Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Εγκαίνια της Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Ιστορικές στιγμές έζησε σήμερα ο Αλμυρός, καθώς τελέστηκαν τα γκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας, από τον  μητροπολίτη  Ιγνάτιο. Στα εγκαίνια συμμετείχαν οι της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, ο δήμαρχος της πόλης  Δημήτριος Εσερίδης και πιστοί.

 

Ο προϊστάμενος της ενορίας πρωτ. Αιμιλιανός Χικάρος ευχαρίστησε   για την ευλογία των εγκαινίων και ευχήθηκε ο ναός να συνεχίσει την ιστορική του πορεία, προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των ενοριτών.

Τον λόγο έλαβε, στη συνέχεια, ο προκάτοχός του π. Δημήτριος Ζαρίφης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του πρώτου ναού, που καταστράφηκε από τον σεισμό του 1980 και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, έκτοτε, για την ανέγερση του νέου περικαλλούς Ναού, που αποτελεί στολίδι για την πόλη του Αλμυρού.

Ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε, με ευγνωμοσύνη, σε όλους όσοι κοπίασαν τα προηγούμενα χρόνια, «για να φτάσουμε στη στιγμή που ζούμε σήμερα, Επιτρόπους, μέλη ερανικών επιτροπών, τους κατοίκους, που μαζί με τα κατεστραμμένα σπίτια τους έφτιαξαν και αυτόν τον Ναό, τους γνωστούς και αφανείς ευεργέτες, ιδιαιτέρως δε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε, έργοις και λόγοις, κατά τη μακρά περίοδο της ανεγέρσεως, καθώς και τον εκλεκτό συνεφημέριο π. Αιμιλιανό».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο  κ. , ο οποίος τόνισε ότι «τα εγκαίνια ενός ναού σφραγίζουν την ζωή της ενορίας. Ο ναός αυτός είναι η σφραγίδα της ευσέβειας των κατοίκων της περιοχής». Ο κ. ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για την καταλυτική συμβολή του στην ανέγερση του Ναού και επεσήμανε ότι «οι Έλληνες είμαστε ευλογημένοι, γιατί σε μια τέτοια δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο συνεχίζουμε να χτίζουμε ναούς, γεγονός που δείχνει ότι ο λαός μας γνωρίζει ποιο είναι το κέντρο της ζωής του, ο ναός, στον οποίο ζούμε τις κορυφαίες στιγμές της ζωής μας και ολοκληρώνουμε τον βίο μας, καθώς ο ναός συμβολίζει την ένωση ουρανού και γης».

Τέλος  επισήμανε, για άλλη μια φορά, ότι «στην πατρίδα μας η Ορθοδοξία είναι η ενοποιός μας δύναμη κι εμείς διακονούμε την ενότητα και κρατάμε ζωντανή την ελπίδα του λαού». Κάλεσε τον λαό να καμαρώνει γι’ αυτό το έργο, που είναι δικό του έργο και με ευγνωμοσύνη ευχαρίστησε τους συντελεστές της ανέγερσής του.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζητούν άμεση στήριξη αγροτών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον αγροδιατροφικό τομέα - https://t.co/4HqwWib6OA -

  • Πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να «βοηθήσουν» άθελά τους στην εξάπλωση της πανδημίας… - https://t.co/Wca698eNoj -

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

"Αλιεύοντας" την είδηση