Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Δωρεάν Τεστ Μνήμης από το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού
Δωρεάν Τεστ Μνήμης από το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

Δωρεάν Τεστ Μνήμης από το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Δωρεάν Τεστ Μνήμης θα γίνει από το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Χρήστος Γλιάτης, ενημερώνει όλους τους δημότες ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμυρού θα πραγματοποιεί δωρεάν Τεστ Μνήμης από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και καθημερινά.

Τα δωρεάν Τεστ Μνήμης θα πραγματοποιούνται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μ.μ., στο χώρο όπου στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, επί της οδού Δ. Αργυροπούλου 3.

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους καθημερινά στο τηλέφωνο 2422026366.

Το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

Επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει τους δημότες για τη λειτουργία και τις παροχές του Κέντρου Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή, η οποία λειτουργεί στο δήμο  από τον περασμένο Φεβρουάριο, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μέχρι σήμερα, στους 7 μήνες λειτουργίας έχει υποδεχτεί και εξυπηρετήσει συνολικά περισσότερους από 600 δημότες,  με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την πλήρη κοινωνικής τους ένταξη.

 

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς, μια ψυχολόγο και μία διοικητική υπάλληλο και παρέχει στους δημότες υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου καθημερινά, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να υποβάλουν και να τροποποιήσουν τις αιτήσεις τους.

Επίσης, κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 10:00 οι δημότες ηλικίας άνω των 60 ετών μπορούν να προσέρχονται στο χώρο όπου στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και να πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και αρτηριακής πίεσης.

Τέλος, όσοι αντιμετωπίζουν ζητήματα εξαρτητικών συμπεριφορών οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, κάθε Τρίτη παρέχει υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και συμβουλευτικής.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται δωρεάν και με βάση το απόρρητο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση Δ. Αργυροπούλου 3, στο τηλέφωνο, 2422026366 αλλά και μέσω email στο kentrokoinotitas@almiros.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση