Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Δημοπράτηση μελέτης για την κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού
Δημοπράτηση μελέτης για την κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού

Δημοπράτηση μελέτης για την κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού

 

Η Δημοτική Αρχή χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση τη Δημοπράτηση του Υποέργου 2 με τίτλο «Κατασκευή Αγωγού Μεταφοράς νερού από Λιμνοδεξαμενή Ξεριά Αλμυρού Ν. Μαγνησίας» της Πράξης «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού Ν. Μαγνησίας» εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με προθεσμία παραλαβής των προσφορών την 23/02/.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού Νομού Μαγνησίας εντάχθηκε στο Μέτρο 125Α 1 του ΠΑΑ 2007- 2013, συνολικού προϋπολογισμού 16.279.035,69€ (κωδικός ΣΑΕ 2009ΣΕ8180018), επί δημαρχίας Ευάγγελου Χατζηκυριάκου.Ακολούθησε απόφαση συνέχισης πράξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με δικαιούχο τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών Κατασκευών και Τοπογραφικής  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Ένα από τα υποέργα της πράξης είναι η Κατασκευή Αγωγού Μεταφοράς Νερού από τη Λιμνοδεξαμενή Ξεριά Αλμυρού Ν. Μαγνησίας προϋπολογισμού 3.332.000,00 €.

Η κατασκευή του Αγωγού αποτελεί ένα έργο πνοής για τους αγρότες της περιοχής μας καθώς πρόκειται να εξυπηρετήσει αρδευτικές ανάγκες σε μία έκταση 6.400 στρεμμάτων. Η αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων για άρδευση θα περιορίσει την παρατεταμένη χρήση των γεωτρήσεων που ευθύνονται για την πτώση του υπόγειου υδροφορέα λόγω υπεραντλήσεων με την εισχώρηση αλμυρού νερού από τον Παγασητικό Κόλπο. Στη σημερινή εποχή γινόμαστε καθημερινά θεατές αλλά και αποδέκτες των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία εξελίσσεται σε κλιματική κρίση.Τα ακραία καιρικά και επικίνδυνα κλιματικά φαινόμενα όπως ο καύσωνας, οι πλημμύρες και η ξηρασία εκδηλώνονται περισσότερο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση με δυσμενείς επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, στον , στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία. Η κατασκευή κι άλλων έργων διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων, σε συνδυασμό με την λειτουργία του φράγματος Μαυρομάτη και της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού, θα δώσουν την δυνατότητα στον Δήμο Αλμυρού να συγκρατεί το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειακών υδατικών απορροών της ανατολικής πλευράς του όρους .

Αποστολή μας, η εξασφάλιση ποιοτικής ζωής στους δημότες μας, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, όμως με προγραμματισμό, υπομονή, επιμονή και , οι στόχοι επιτυγχάνονται και η πόλη μας θα γίνεται κάθε μέρα περισσότερο δυνατή στα πρότυπα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Δημοτική Αρχή πίστεψε, από την πρώτη στιγμή, στο έργο της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά, γι' αυτό και ο Δήμαρχος, κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δεν σταμάτησε να διεκδικεί την υλοποίησή του. Επιμένοντας στην ολοκλήρωση του έργου, η Μελέτη του Έργου πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου και στην συνέχεια παραδόθηκε από τον Δήμο μας στη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών, Κατασκευών και Τοπογραφικής  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για υπογραφή και θεώρηση.

Είμαστε ευγνώμονες για την άριστη συν των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ς Θεσσαλίας αλλά και των Υπουργών της Κυβέρνησης και Βουλευτών της ΝΔ του Νομού. Η συν του Δημάρχου τόσο με τον Υπουργό όσο και με τους Γενικούς Γραμματείς αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου υπήρξε αδιάλειπτη και οδήγησε σε ουσιαστικά . Δηλώνουμε την μεγάλη μας ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γεώργιος Γεωργαντάς, πίστεψε, όσο και εμείς το εγχείρημα αυτό, θέτοντας το σε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη να συνεργάζεται με ανθρώπους που κατανοούν τα ζητήματα της καθημερινότητας και προσφέρουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση τους.

Οι στοχευμένες ενέργειες για την υποστήριξη του τόπου , την αναβάθμιση των υποδομών του και την ανάδειξή του δε σταματούν. Συνεχίζουν με πρόγραμμα, σταθερότητα, με το βλέμμα  στραμμένο στις διαρκείς κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικές συνθήκες και με αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς τόσο σε κρατικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Δύο ακόμη αιτήματα έχουν υποβληθεί στο (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Το ένα αφορά τον εκσυγχρονισμό του Αρδευτικού Συστήματος Τ.Κ. Πλατάνου & Κροκίου και είναι στο στάδιο αξιολόγησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το δεύτερο αφορά «Βελτίωση Πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.» το οποίο έχει ήδη ενταχθεί και δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αλμυρού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση