Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά η Αμαλιάπολη
Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά η  Αμαλιάπολη

Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά η Αμαλιάπολη

Ένα από τα πλέον βασικά έργα υποδομής, το δίκτυο αποχέτευσης, αποκτά ο παραθαλάσσιος οικισμός, παραδοσιακό παραθεριστικό θέρετρο με δυναμική παρουσία στο τουριστικό γίγνεσθαι της ς η της Δ.Ε. Σούρπης του Δήμου Αλμυρού στην ΠΕ Μαγνησίας.

Στον οικισμό πρόκειται να κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-20.

Το υποβλήθηκε στον 1ο κύκλο της Πρόσκλησης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 με τίτλο «Επεξεργασία λυμάτων σε ζώνες πόσιμου νερού, οικολογικά ευαίσθητες και τουριστικές περιοχές με ισοδύναμο πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους», αξιολογήθηκε θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης κι εντάσσεται στο ΠΕΠ με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

«Πρόκειται για ώριμο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές και μπορεί να προκηρυχθεί αμέσως», δήλωσε ο επαναβεβαιώνοντας ότι οι επενδύσεις στις αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της περιφέρειας.

«Πρόκειται για έργο ζωής, έργο που «απαντά» σε πραγματικές ανάγκες κι έρχεται να ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των κατοίκων και των παραθεριστών στην , παραδοσιακό θέρετρο της Θεσσαλίας με δυναμική παρουσία στο τουριστικό γίγνεσθαι», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής και το τουριστικό προϊόν και βελτιώνει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Με την ευκαιρία της θετικής αξιολόγησης του έργου για ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 και καθώς οι πόροι του περιφερειακού προγράμματος είναι πεπερασμένοι, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τονίζει ότι ανάλογα έργα μπορούν να προωθηθούν για ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα.

Τα έργο αφορά: «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης Δ.Ε. Σούρπης Δήμου Αλμυρού», με Συνολική Δημόσια Δαπάνη περίπου 4,3 εκ. €, εκ των οποίων επιλέξιμη για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ είναι 3 εκ. €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 7,3 km στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αμαλιάπολης της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, στην κατασκευή ενός αντλιοστασίου και στην κατασκευή εξωτερικού αγωγού μήκους 8,1 km μεταφοράς των λυμάτων από τον οικισμό μέχρι το σημείο σύνδεσής του με τον υπό κατασκευή αγωγό μεταφοράς των λυμάτων Σούρπης – Αγίας Τριάδας, με τελικό αποδέκτη την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αλμυρού.

Στόχος του έργου είναι η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος διαχείρισης των αστικών λυμάτων του οικισμού της Αμαλιάπολης, με θετικές επιπτώσεις στην της δημόσιας ς (ύδατα κολύμβησης) και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης του Παγασητικού Κόλπου.

Τα Υδατικά Συστήματα που αναμένεται να επηρεασθούν θετικά από την υλοποίηση του έργου, είναι ο Παγασητικός κόλπος και το Υπόγειο Σύστημα του Αλμυρού που, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας, εμφανίζουν τιμή από μέτρια έως κακή στις παραμέτρους της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά 60/2000 / ΕΚ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού, ενώ Κύριος του έργου και Φορέας Λειτουργίας του είναι η ΔΕΥΑ Αλμυρού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση