Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Αλμυρού
Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Αλμυρού

Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Αλμυρού

Συνολικού προϋπολογισμού 1.094.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους»

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αλμυρού», συνολικού προϋπολογισμού 1.094.000 ευρώ μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική και προσανατολισμό στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Αλμυρού.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Δ.Ε. Αγχιάλου στο Αϊδίνι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους 1017 μ. που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου θέση και εκατέρωθεν της οποίας υφίστανται γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με διατήρηση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.

Αποκατάσταση οδικού δικτύου Αλμυρού

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Δήμου Αλμυρού, αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων από θεομηνία Ιανουαρίου 2018, προχωρούν προς υλοποίηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προκηρύχθηκε ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Αλμυρού, Πλάτανου, Βρύναινας, Μικροθηβών, Πηγάδι Πτελεού, Ανάβρα και σε κάποια σποραδικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις και αποσαρθρώσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου καθώς επίσης βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία, στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:
1. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
2. Αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας
3. Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο μας. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους Δήμους της περιοχής μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την καθημερινότητα των ανθρώπων της Μαγνησίας. Η προσπάθεια μας είναι καθημερινή, προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε έργα που είναι προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση