Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Χρ. Τριαντόπουλος: Προεργασία για το σχέδιο ανασυγκρότησης του Αλμυρού μετά τον «Ιανό»
Χρ. Τριαντόπουλος: Προεργασία για το σχέδιο ανασυγκρότησης του Αλμυρού μετά τον «Ιανό»

Χρ. Τριαντόπουλος: Προεργασία για το σχέδιο ανασυγκρότησης του Αλμυρού μετά τον «Ιανό»

Ακολουθώντας την τακτική που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα για τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ξεκινά η προεργασία για την έναρξη της μελετητικής διαδικασίας για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής του Αλμυρού μετά το πλήγμα αυτής από τη θεομηνία «Ιανός».

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που -όπως και στις άλλες περιοχές- προωθείται και πραγματοποιείται σε με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο κάθε περιοχής. Έτσι, και στην περίπτωση του Αλμυρού, θα πραγματοποιηθεί σε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς της πόλης του Αλμυρού στο της πόλης, υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές,  Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και εκπροσώπων των φορέων του εμπορίου και της επαγγελματικής δραστηριότητας, της πρωτογενούς παραγωγής και της ς, της εστίασης και του πολιτισμού, ενώ δρομολογούνται και αντίστοιχες συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή, την πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση, ο  κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «και στην περίπτωση της περιοχής του Αλμυρού δρομολογείται, όπως και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, η εκπόνηση μία ολιστικής μελέτης για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής του Αλμυρού μετά το πλήγμα που δέχτηκε από τον μεσογειακό κυκλώνα ‘Ιανό'. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία διευρυμένη μελετητική διαδικασία με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικών φορέων, σε συνεννόηση με τους τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς , σε ένα πλαίσιο συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που θα καταλήξει την επόμενη περίοδο σε μία ολοκληρωμένη μελέτη για την στην περιοχή του Αλμυρού και δη για τη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.

Μία μελέτη, ως ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα περιλαμβάνει πεδία όπως η βιοτεχνία και , η τουριστική ανάπτυξη, το βιώσιμο αρδευτικό σύστημα, οι , η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, το πολιτιστικό αποτύπωμα, οι νέες καλλιέργειες και η πρωτογενής παραγωγή, καθώς και οι νέες παραγωγικές ιδέες και η καινοτομία. Έτσι, την επόμενη περίοδο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προσδιοριστούν οι ερευνητικοί φορείς και ειδικοί, σε συνδυασμό με τους τοπικούς φορείς, που θα συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, ακολουθώντας και τις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί ως τώρα σε αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες περιοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την επόμενη περίοδο».

Τέλος, σημειώνεται ότι, όπως και στις αντίστοιχες περιπτώσεις, την επόμενη περίοδο δρομολογείται η διοργάνωση της εναρκτήριας ς για το εν λόγω εγχείρημα στον Αλμυρό, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά, φυσικά, και τις τοπικής κοινωνίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση