Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό
Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό

Χειροθεσία αναγνώστη στον Αλμυρό

Ξεκίνησν οι Αυγουστιάτικες Πρακλήσεις

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού τέλεσε την 1η Αυγούστου την Παράκληση της Παναγίας   ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, στην έναρξη του Θεομητορικού οδοιπορικού, που καταλήγει στη μεγάλη γιορτή του Καλοκαιριού, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ταυτόχρονα, εγκαινίασε και για φέτος τον θεσμό των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων, που διοργανώνει ο φορέας Πολιτισμού της Τοπικής  Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», στο τέλος των οποίων, κάθε μέρα, σε διάφορα σημεία της επαρχίας , θα λαμβάνει χώρα επίλεκτο μουσικό , το οποίο θα παρουσιάζει τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.

Η αρχή έγινε χθες, μετά το πέρας της Παράκλησης, όταν ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Αγροκώστας ερμήνευσε τραγούδια για την Παναγία, συνοδευόμενος από την καταξιωμένη ορχήστρα .

Το των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς  www.imd.gr

 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως, ο  τέλεσε την χειροθεσία εις αναγνώστην του Χρήστου Μαυρατζά, τριτοετούς φοιτητού της ΑΣΠAIΤΕ.

Στην του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «στην χορεία των Αναγνωστών εισάγονται εκείνοι οι που διακρίνονται για την πίστη, την ευλάβεια και την αγάπη τους για την Εκκλησία κι έτσι μπορούν να προσφέρουν κυρίως στην Θεία Λατρεία…».

Ο ίδιος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Τοπική  Εκκλησία, στον νεανικό τομέα, «με αποτέλεσμα την συγκρότηση μιας σημαντικής ομάδας νέων αναγνωστών, που ζουν πνευματική ζωή, συνυπάρχουν σε κοινές συναντήσεις, λατρευτικού και άλλου περιεχομένου, υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε Αρχιδιακόνου, ενώ κάποιοι απ' αυτούς αξιώνονται και της Χάρης της Ιερωσύνης». Επαίνεσε, τέλος, τον χειροθετηθέντα για την επιθυμία του να ενταχθεί στις τάξεις των Αναγνωστών κι ευχήθηκε πλούσια την ενίσχυση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του.



PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση