Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν
Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν

Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν

Το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφτηκε την περιοχή του Αλμυρού για την παρακολούθηση της πορείας των έργων που δρομολογήθηκαν μετά τη θεομηνία «Ιανός», στο πλαίσιο και του πρόσφατου έντονου καιρικού φαινομένου (κακοκαιρία «Διομήδης»).

Το κλιμάκιο, το οποίο αποτελούνταν από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης,  Μιχάλη Σταυριανουδάκη  και τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής,   Νίκο Κουλοχέρη, συνόδευσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας,   Δωροθέα Κολυνδρίνη, τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες και, φυσικά, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Ειδικότερα, η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί και ολοκληρώνονται, όπως οι δύο γέφυρες στο Αϊδίνι, όπου η μία έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη προχωρά ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους -σύμφωνα και με την των αρμοδίων- να παραδοθεί σε κυκλοφορία, με το μέλημα -φυσικά- να είναι να παραδοθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Παράλληλα, το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στη νέα, επίσης, γέφυρα που κατασκευάστηκε στον δρόμο προς τις λίμνες Ζερέλια, διευκολύνοντας σημαντικά τους αγρότες, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και βελτιώνοντας τον δρόμο πρόσβασης προς ένα μέρος σημαντικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ακολούθησε εργασίας για την ευρύτερη πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν την τελευταία περίοδο, καθώς και για νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που προέκυψαν και αναδείχθηκαν από την πρόσφατη που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Αλμυρό, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε: «η Κυβέρνηση, την επομένη της θεομηνίας ‘Ιανός’, προχώρησε σε σύντομο χρόνο σε σημαντική έκτακτη προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για να προχωρήσουν στα απαραίτητα και βελτίωσης υποδομών και δικτύων. Έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έργα που προχωρούν, έργα που δρομολογούνται. Έργα που έδειξαν αντοχές και συνέβαλαν θετικά, ώστε παρά τη μεγάλη πίεση σε και δίκτυα από τη και τη σημαντική πίεση για πλημμυρικά φαινόμενα, αποφεύχθηκαν -σε ένα πλαίσιο συντονισμού όλων των εμπλεκομένων- δυσάρεστες καταστάσεις όπως με τη θεομηνία ‘Ιανος’. Η στήριξη της Κυβέρνησης και τώρα, όπως και τότε, είναι δεδομένη, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, εμπλουτίζοντας τα τρέχοντα έργα και με νέες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. Και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, σημειώνεται ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο συνόδευσαν και συνεργάτες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση