Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΒΟΛΟΣ / Απολογισμός δημοτικής αρχής Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας
Απολογισμός δημοτικής αρχής  Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας

Απολογισμός δημοτικής αρχής Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας

Αχ. Μπέος:” Νούμερο ένα προορισμός ο – Δεσμευόμαστε για το Δημοτικό Θέατρο και το Μουσείο της Αργούς”

“Ο , είναι νούμερο ένα προορισμός” τόνισε στον αποψινό απολογισμό ο δήμαρχος Αχ. Μπέος , κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο .Ιωνίας, ενώ δεσμεύτηκε για υλοποίηση του Δημοτικού Θεάτρου και του Μουσείου της Αργούς.

Επίσης άσκησε για ακόμη μία φορά κριτική στις αντιπολιτεύσεις, ενώ παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία, είπε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο Δήμος είχε ταμειακό υπόλοιπο στις 31/8/2017 το των 19.109.580,00 και στις 31/8/ το των 21.192.735,55 , έχοντας πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του.

“Ο Δήμος βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα των: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αρτέμιδας, Οργανισμός Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Αρτέμιδας, Σφαγεία, ΔΗ.Τ.Ε.Β., Δ.Ε.ΜΕ.ΚΑ.Β., ΑΝΕΒΟ” ανέφερε.

Για τα θέματα τεχνικών υπηρεσιών είπε ότι την προηγούμενη χρονιά η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών υλοποίησε και συμβασιοποίησε έργα συνολικού προϋπολογισμού 19.815.807,75 ευρώ, όπως- μεταξύ άλλων- τους κυκλικούς κόμβους, το εκθεσιακό, ΚΕΠ Αγριάς κ.ά. “Ο για ακόμη μία χρονιά συμμετείχε σε όλες τις προσκλήσεις και δεν έχασε καμία ευκαιρία για χρηματοδότηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση και εγκρίθηκαν ανέρχεται στο ποσό των 67.055.354,65 ευρώ” τόνισε ο Αχ. Μπέος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε τα καθήκοντα της κατέστησε σαφές ότι στόχος της, μεταξύ άλλων, είναι η υλοποίηση εκδηλώσεων – δράσεων που θα καταστούν θεσμός για την πόλη, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ζωή και την ανάδειξη του ως του απόλυτου προορισμού πολιτιστικού και ψυχαγωγικού τουρισμού”, ενώ ενημέρωσε ότι στις 19 Δεκεμβρίου, ο Βόλος θα υποδεχτεί τη Μαρινέλλα με τον Κώστα Μακεδόνα.

Επίσης κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι δεν επικοινωνούσε και μεταξύ άλλων για τους κυκλικούς κόμβους, ότι “Είχαν σκεφτεί να κάνουν 2 κυκλικούς κόμβους, αλλά η πόλη έχει ανάγκη από έξι. Ο τέταρτος ξεκινά στο Δημαρχείο, ο πέμπτος στην Αθηνών – Λαρίσης κι κι ο έκτος τέρμα Πολυμέρη κατεύθυνση προς Αγριά”.

: «Μίκρυναν τον Βόλο και πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Βολιωτών»

Η δημοτική αρχή βάφτισε απολογισμό τετραετίας το κύκνειο άσμα ενός θλιβερού και αδίστακτου δημοτικού μορφώματος, που πίστεψε ότι η πόλη του δόθηκε σαν λάφυρο της συγκυριακής εκλογικής του νίκης.

Η τοπική ιστορία θα καταγράψει σε μια μαύρη σελίδα το πεντάχρονο πέρασμά τους από την τοπική πολιτική ζωή. Γιατί τα έργα και οι ημέρες τους αποτελούν νάρκη στα θεμέλια του δήμου και της πόλης. Μίκρυναν τον Βόλο και πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Βολιωτών.

Έφεραν στο προσκήνιο την αδιαφάνεια, την ανευθυνότητα, τον ακραίο καθεστωτισμό, τον χυδαίο λαϊκισμό, τη μισαλλοδοξία, τον πολιτικό τραμπουκισμό, την προβοκάτσια, την ισοπέδωση θεμελιωδών αξιών και θεσμών.

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνουν τον πολιτικό τους χρόνο, όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Βουτηγμένοι στη λάσπη, στο θράσος και στο παραμύθι.

Τους επόμενους μήνες, θα δώσουν μια απεγνωσμένη μάχη, το αποτέλεσμα όμως είναι πλέον προδιαγεγραμμένο.

Από τον ερχόμενο Μάιο, ο Βόλος θα ξαναπιάσει το νήμα με την ιστορία και τον πολιτισμό του και θα ξανανοίξει τα φτερά του στο μέλλον. Θα χρειαστεί, ωστόσο, τιτάνια προσπάθεια για τη δημοκρατική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Γιατί οι «γεννήτορες» του «τέρατος» θα φύγουν, το «τέρας» όμως που δημιούργησαν τα χρόνια αυτά θα είναι εδώ…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση