Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού
Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού

Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού

 

Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μεταξύ του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο με τον δήμαρχο Αλμυρού, Ευάγγελο Χατζηκυριάκο  και τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, με αντικείμενο τη διαδικασία αποκατάστασης των λιμενικών υποδομών σε περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία “Ιανός”, καθώς και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις λιμενικές του Δήμου Αλμυρού.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας παρουσιάστηκε από τη δημοτική αρχή η που έχει πραγματοποιηθεί αρμοδίως για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Ιωάννη μέσω ειδικής έκτακτης ς, η σχετικά με τις μελέτες για τα λιμάνια της περιοχής του Αλμυρού, καθώς και η προώθηση μίας σειράς πρωτοβουλιών για τη βελτίωση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του Δήμου Αλμυρού.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας, ο κ. , σημείωσε ότι «[…] σε συνέχεια της προεργασίας που είχε και έχει γίνει, αλλά και νέων συνθηκών που προέκυψαν μετά τη θεομηνία “Ιανός”, προωθούνται πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού.

Μία κομβική πρωτοβουλία είναι η αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Ιωάννη, το οποίο και επλήγη από τη θεομηνία “Ιανός”.

Έτσι, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης, που ξεπερνά τα 1,5 εκατ. ευρώ, προς τον δήμο, δρομολογείται, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η αποκατάσταση όλων των καταστροφών της υποδομής και η δημιουργία νέων υποδομών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, αλλά και θα διαμορφώνουν καλύτερες προοπτικές αξιος της εν λόγω υποδομής.

Εκτιμάται, σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψουν και μία σειρά από άμεσες και έμμεσες θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή τόσο για τους αλιείς της περιοχής, όσο και για τους κατοίκους, αλλά και τους οικονομικούς δρώντες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημειώθηκε και από τον γενικό γραμματέα, κ. Κυριαζόπουλο, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα παραμένει σε συνεργασία, ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με εντατικούς ρυθμούς μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, προχωρά και η διαδικασία παραχώρησης από τον Οργανισμό Λιμένος , που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, προς τον Δήμο Αλμυρού του λιμενικού τμήματος στην Αμαλιάπολη, στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των ορίων της ζώνης λιμένος .

Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της εξαίρεσης του συγκεκριμένου τμήματος από την περιοχή του λιμένος, έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία που θα έχει ως κατάληξη την παραχώρηση του εν λόγω λιμενικού τμήματος στο Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Αλμυρού.

Έτσι, αποκαθίσταται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αμαλιάπολης, διαμορφώνοντας σταδιακά τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αξιο και βελτίωση των λιμενικών της υποδομών που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Τέλος, παράλληλα με την πορεία των μελετών για τα υπόλοιπα λιμάνια του Αλμυρού, έγινε και εκτενής ανάλυση για συγκεκριμένες βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ή να εξεταστούν στις λιμενικές της περιοχής. Και προς αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεχιστεί».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση