Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Νίκος Καλλές
Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Νίκος Καλλές

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Νίκος Καλλές

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 83 ετών  από πνευμονικό οίδημα ο πρώην βουλευτής   της ΝΔ Νίκος Καλλές.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πλάτανο το 1938.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Ήταν πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της Νομικής το 1961, πολιτεύτηκε το 1977 με την ΕΔΗΚ και στη συνέχεια εντάχθηκε στη ΝΔ.

Την περίοδο 1990-1993 τοποθετήθηκε πρόεδρος στη «Λάρκο», ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας.

Υπήρξε πατέρας τεσσάρων παιδιών και επιτυχημένος δικηγόρος Αθηνών.

Εξελέγη δύο φορές βουλευτής Μαγνησίας με τη στις εκλογές του 1989, διετέλεσε πρόεδρος της «Α.Ε. » από το 1990 έως το 1994 και τo 1998 ήταν υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. και νομαρχιακός σύμβουλος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.Θ.Ε.Μ.) και διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος

Η Νέα  Δημοκρατία

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην του κόμματος Νίκο Καλλέ.

Ο Νίκος Καλλές σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αθηνών και αγωνίστηκε σε όλη του την πορεία με ήθος για τις ιδέες του, την παράταξη και τον τόπο του. Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με τη το 1989, ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Σήμερα Πέμπτη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, θα γίνει η κηδεία του. Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί, να στηρίξει το έργο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ και το κέντρο κοινωνικής φροντίδας “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – Λίλιαν Βουδούρη” κάνοντας μια δωρεά στον παρακάτω λογαριασμό: IBAN:GR2501405030503002002001379

Δικαιούχος: Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη.

 

Συλλυπητήρια δήλωση Αθανάσιου Λιούπη για τον θάνατο του Νίκου Καλλέ

 

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το θάνατο του Νίκου Καλλέ, πρώην Μαγνησίας, που εκπροσώπησε επάξια την παράταξή μας.

Ο Νίκος, μια δυναμική προσωπικότητα, νομικός, οικονομολόγος, ευπατρίδης, πολιτικός, οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας,  συμβάλλοντας ανιδιοτελώς από όποια θέση κατείχε.

Με δημόσιο λόγο και παρρησία συνέβαλε στην αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου, ενώ αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, ακεραιότητας και εργατικότητας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Ύστατο χαίρε στον Νίκο Καλλέ από τον Πάνο Σκοτινιώτη

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω και δημόσια το ύστατο χαίρε στον Νίκο Καλλέ. Γιατί πίσω από τον σκληρό πολιτικό αντίπαλο στις νομαρχιακές εκλογές του 1998, ξεχώρισα μια προσωπικότητα, που τη χαρακτήριζε το μέτρο, η ευπρέπεια, η πνευματικότητα, η νομική κατάρτιση, η για τον τόπο, η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Λειτουργήσαμε επί τέσσερα χρόνια με αμοιβαίο σεβασμό και σπάνιο πολιτικό πολιτισμό, προσθέτοντας τις δυνάμεις μας, ο καθένας από τη θέση του, για να συνεχιστεί η της Μαγνησίας. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη! Αναπτύξαμε, παράλληλα, μια φιλική σχέση, που διατηρήθηκε στον χρόνο. Και ξαναβρεθήκαμε, μέχρι και σχετικά πρόσφατα, σε κάποιες από τις δραστηριότητες της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών στην , στην οποία η προσφορά του υπήρξε πολύτιμη.

Καλό σου ταξίδι, Νίκο. Στην αγαπημένη σου σύζυγο, στα παιδιά και τα εγγόνια σου, σε όλους τους δικούς ανθρώπους, θερμά συλλυπητήρια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκληρές κυρώσεις, ψυχροπολεμικό κλίμα - https://t.co/s10lzdJjOD -

  • ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - https://t.co/dom6pSuUFl -

  • Συνελήφθησαν στην Σκιάθο για διάνοιξη αρδευτικής γεώτρησης - https://t.co/0a57S5XONI -

"Αλιεύοντας" την είδηση