Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Αντικαθίστανται 25 χλμ παλιού δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη Αλμυρού
Αντικαθίστανται 25 χλμ παλιού δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη Αλμυρού

Αντικαθίστανται 25 χλμ παλιού δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη Αλμυρού

Στην πλήρη αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 25,2 χιλιομέτρων, στην Ευξεινούπολη του Δήμου Αλμυρού προχωρά η Θεσσαλίας καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου 955 χιλιάδων ευρώ, εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20.

«Έχω επισημάνει και θα εξακολουθήσω να το κάνω σε κάθε ευκαιρία πως το είναι η ζωογόνος του πλανήτη», ανέφερε σε του ο Θεσσαλίας και υπογράμμισε: «Με το έργο αυτό, το πλέον βασικό έργο υποδομής σε μια περιοχή, αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την τητα του πόσιμου νερού στην Ευξεινούπολη, αντικαθιστώντας το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης που χρονολογείται από το 1960 με ένα δίκτυο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό.

Πρόκειται για έργο μακράς πνοής καθώς με την κατασκευή – αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη παροχή, θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού, θα μειωθούν οι απώλειες από διαρροές και θα γίνει πιο ευέλικτη η διανομή του νερού σε περίπτωση ς ή αστοχίας.

Παράλληλα, θα αποτραπούν οι συχνές διακοπές υδροδότησης λόγω θραύσεων των αγωγών, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, και κατ' επέκταση και οι απώλειες σημαντικής τητας υδρευτικού νερού.

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ουσιαστική στήριξη των Θεσσαλών στην καθημερινότητά τους με ωφέλιμα , τα οποία, να μην παραβλέπουμε κι αυτή τη διάσταση, δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ στηρίζουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου (από το έτος 1960), με σωλήνες αμιάντου και ανεπαρκούς, λόγω προβλημάτων πολλαπλών φθορών και μακροχρόνιας λειτουργίας, εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Ευξεινούπολης του Δήμου Αλμυρού με νέους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, κατάλληλων για μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού.

Περιλαμβάνεται η τοποθέτηση των αγωγών HDPE ονομαστικής πίεσης 12.5 atm, με ελάχιστη απαιτούμενη αντοχή MRS10 = 10 MPa, με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ 12201-2:2011 συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων συσκευών απομόνωσης και ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου (δικλείδες, αερεξαγωγοί, εκκενωτές).

Συνολικά θα κατασκευαστούν / αντικατασταθούν αγωγοί δικτύου ύδρευσης μήκους 25,2 χιλιομέτρων.

Με την κατασκευή – αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου θα επιλυθούν χρόνια προτα αυξημένης συχνότητας βλαβών – θραύσεων των υφιστάμενων αγωγών ώστε να καλύπτονται οι υφιστάμενες και οι μελλοντικές ανάγκες του συνόλου του εξυπηρετούμενου πληθυσμού.

"Αλιεύοντας" την είδηση