Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τη σοβαρή υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τη σοβαρή υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τη σοβαρή υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ Αικατερίνη την επιστολή του δημάρχου Αλμυρού σχετικά με την υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού.

Η βουλευτής αναφέρει ότι ο δήμαρχος Αλμυρού κάνει έκκληση προς την πολιτεία, ζητώντας τη στελέχωση του Ειρηνοδικείου με γραμματείς, καθώς λειτουργεί με καλυμμένες μόνο τις δύο από τις πέντε οργανικές θέσεις γραμματέων και με κενή επιπλέον τη θέση του δικαστικού επιμελητή, ήτοι έχοντας τρία κενά γραμματέων και ένα κενό επιμελητή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο, αφού προκαλείται δυσλειτουργία της υπηρεσίας και μεγάλη καθυστέρηση υποθέσεων, ενώ υφίσταται και κίνδυνος παραλείψεων ακόμη και παραγραφής διωκόμενων ποινικών αδικημάτων.

Δεδομένου ότι για τις του Ειρηνοδικείου απαιτούνται καθημερινά τέσσερις υπάλληλοι αλλά και με δεδομένο το γεγονός ότι το Ειρηνοδικείου Αλμυρού εξυπηρετεί και άλλες περιοχές, ήτοι Αϊδίνι, Μικροθήβες, Νέα Αγχίαλο, Χρυσή Ακτή, Μάραθο και Μεγάλη Βελανιδιά, ο δήμαρχος Αλμυρού αιτείται με την του την άμεση απόσπαση δύο τουλάχιστον δικαστικών υπαλλήλων για ένα έτος και παράλληλα την ταχεία κάλυψη της εκκρεμούσης θέσης από τον διαγωνισμό γραμματέων ( 1κ/2017)

Η κ. εκθέτοντας τα παραπάνω ζήτησε να εξετάσει ο αρμόδιος υπουργός τα αιτήματα του δημάρχου Αλμυρού.

"Αλιεύοντας" την είδηση