Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Άμεση επικοινωνία Ζ. Μακρή με Κ. Τσιάρα για το Ειρηνοδικείο Αλμυρού 
Άμεση επικοινωνία Ζ. Μακρή με Κ. Τσιάρα για το Ειρηνοδικείο Αλμυρού 

Άμεση επικοινωνία Ζ. Μακρή με Κ. Τσιάρα για το Ειρηνοδικείο Αλμυρού 

Άμεση ήταν η αντίδραση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ζέττας Μ. Μακρή, στο αίτημα του δήμου Αλμυρού για την ενίσχυση του υ της πόλης του Αλμυρού, με το απαραίτητο για τη λειτουργία του, υπαλληλικό προσωπικό με την απόσπαση δύο δικαστικών υπαλλήλων και με την κάλυψη της εκκρεμούς οργανικής θέσης από τον διαγωνισμό του για τους γραμματείς δικαστηρίων, το 2017.

Η κ. Μακρή, επικοινώνησε, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα όπου του εξέθεσε αναλυτικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του υ Αλμυρού, τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της άμεσης ενίσχυσής του με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το εξυπηρετεί καθημερινά όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, αλλά και κατοίκους από περιοχές, του καλλικρατικού πλέον, δήμου Βόλου όπως το , οι και η Ν. καλύπτοντας τις ανάγκες, μίας εξαιρετικά μεγάλης και με μεγάλο πληθυσμό περιοχής.

Ο κ. Τσιάρας, κατανοώντας πλήρως τη σπουδαιότητα του αιτήματος,  επεσήμανε πως η απόσπαση των απαραίτητων δικαστικών υπαλλήλων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου αλλά στο αρμόδιο δικαστικό και υπηρεσιακό συμβούλιο ,το οποίο, εφόσον κρίνει σκόπιμο και επιβεβλημένο θα δώσει την έγκρισή του για την άμεση απόσπαση των υπαλλήλων, ενώ προέτρεψε να υποβληθεί άμεσα από πλευράς του δήμου, το αίτημα στο αρμόδιο, δικαιοδοτικά, όργανο.

Για την κάλυψη της οργανικής θέσης που προέκυψε από το διαγωνισμό του το 2017, ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε την υφυπουργό, πως παρά το γεγονός, πως το υπουργείο δεν έχει την πλήρη αρμοδιότητα επί του θέματος, εκκρεμεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων και της έγκρισης των οριστικών πινάκων, προκειμένου να προκύψει ο επιτυχών. Αμέσως μετά το πέρας της προβλεπόμενης διαδικασίας, σε ό,τι έχει να κάνει με το υπουργείο του, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι άμεσες.

Η κ. Μακρή, ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα, για την άμεση και ακριβή ενημέρωση που της παρείχε για αυτό το ομολογουμένως σοβαρό, για την ευρύτερη περιοχή ζήτημα, ενημέρωσε με τη σειρά της, άμεσα, τον δήμαρχο Β. Χατζηκυριάκο για τις ενέργειες που πρέπει ο δήμος να ακολουθήσει και δήλωσε πως θα συμβάλει όπου και όποτε χρειαστεί, για να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει, προς όφελος της τοπικής ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση