Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Αλλάζει η νότια είσοδος του Αλμυρού με ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων

Αλλάζει η νότια είσοδος του Αλμυρού με ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων

1,2 εκατ. εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης του Αλμυρού»

 

Την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Δημοτικού Σχολείου και της περιοχής της νότιας εισόδου της πόλης του Αλμυρού χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 1.200.000 .

« με αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης του Αλμυρού.

Με το συγκεκριμένα έργο προκύπτουν πολλαπλά θετικά για τον Αλμυρό. Παράλληλα συμβάλλουμε στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς μετακίνησης των ΑμΕΑ καθώς τοποθετούνται ειδικά πλακίδια και δημιουργούνται οδηγοί όδευσης τυφλών καθώς και .

Σε με το Δήμο Αλμυρού στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στον πολίτη δημιουργώντας ένα πιο αστικό περιβάλλον» τόνισε σε δηλώσεις του ο Θεσσαλίας .

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού και συγκεκριμένα την ανάπλαση πεζοδρομίων κύριων αξόνων/αρτηριών του Δήμου και ειδικότερα των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, την ανάπλαση της βόρειας εισόδου από τον κύριο κόμβο της ΠΑΘΕ που συμπεριλαμβάνει τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων με τη διαμόρφωση θεματικών ενοτήτων πνευματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Η ανάπλαση των πεζοδρομίων αφορά στη διαμόρφωση των ορίων τους με κράσπεδα, στην επίστρωσή τους με κυβόλιθους διαστάσεων 10Χ10 και επιλεγμένων γήινων χρωματικών αποχρώσεων, στη διατήρηση των υφιστάμενων δέντρων, στην πρόβλεψη θέσεων για κάδους απορριμμάτων, στη διαμόρφωση νέων θέσεων και νέων τύπων φωτιστικών ιστών.

Η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων συνδέεται με την λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και αφορά σε δύο κοινόχρηστους χώρους. Στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρ. Σμύρνης και Τρ. Αργυροπούλου θα φιλοξενηθούν υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια (όπως , τρίλιζα, ντάμα, τάβλι, κουτσό, φιδάκι κ.λπ.)

Στον κοινόχρηστο χώρο απέναντι από το δημοτικό σχολείο, μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Τρ. Αργυροπούλου καθώς και τον πεζόδρομο της 17ης Αυγούστου θα δημιουργηθεί ένα υπαίθριο καθιστικό που θα καλύπτεται από φυλλόμορφα στέγαστρα, με χώρους χαμηλής και υψηλής φύτευσης, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου φωτισμού και επίστρωση δαπέδων από εναλλαγές υλικών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση