Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Άκυρες οι αποφάσεις για βοτανικό κήπο στην Όθρυ
Άκυρες οι αποφάσεις για βοτανικό κήπο στην Όθρυ

Άκυρες οι αποφάσεις για βοτανικό κήπο στην Όθρυ

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει η πλήρωση των νόμιμων προϋποθέσεων λήψης της υπ' αριθμ. 90/ απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Αλμυρού, ήτοι, προσδιορισμός αυτής ως ομόφωνης ή κατά πλειοψηφία με παράθεση περίληψης της γνώμης της τυχόν μειοψηφίας. Κατά τούτο προκύπτει ρητή παράβαση ουσιώδους τύπου.

Επίσης, η υπ' αριθμ. 91/2017 απόφαση του ΔΣ Δήμου Αλμυρού, επ' ουδενί εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 2 άρθ. 185 Ν. 3463/2006 ( παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα), αλλά ευθέως σε αυτές της παρ. 1, σύμφωνα με τις οποίες ΄΄επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, (σ.σ. εν προκειμένω, ), για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει΄΄.

Προκύπτει κατά τούτο σαφέστατα, ότι δεν πληρούται η προϋπόθεση της «έκτακτης και επείγουσας ανάγκης», καθ' όσον η επιχειρούμενη δωρεάν παραχώρηση αφορά σε χρονικό διάστημα 50 ετών, κατά συνέπεια δεν αφορά προφανώς σε ενέργεια ή ανάγκη πεπερασμένου χαρακτήρα, αλλά σε μακροχρόνια (50 έτη) δραστηριότητα με ομολογημένη οικονομική δραστηριότητα (βλ. σελ. 6 της υπ' αριθμ. 91/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Αλμύρου), όπου αναφέρεται «…εκτός από έσοδα που θα προκύπτουν από διάφορα προγράμματα και με έσοδα που θα προκύπτουν και από την ίδια τη λειτουργία του»

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 91/2017 απόφαση του ΔΣ Δήμου Αλμυρού, ορίζεται ότι, «Μετά την παραχώρηση να υπογραφεί συνς μεταξύ Δήμου και του Θεσσαλίας, όπου θα καθορίζεται επακριβώς ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας του βοτανικού κήπου, καθώς και ο ρόλος των συνεργαζόμενων μερών σε αυτή». Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη, με την εν λόγω /διατύπωση ανάγεται στο άδηλο και απροσδιόριστο μέλλον η οριστική διαμόρφωση των πραγματικών προϋποθέσεων υπό τις οποίες συντελείται η ως άνω δωρεάν παραχώρηση, καθιστώντας επισφαλή αυτή καθ' αυτή την διοικητική πράξη της παραχώρησης, εφ' όσον καταλείπεται κατ' αυτόν τον τρόπο ευρεία δυνατότητα εκ των υστέρων ουσιωδών τροποποιήσεων, πέραν του πεδίου του τος ελέγχου νομιμότητας.

Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση