Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Άκυρες οι αποφάσεις για βοτανικό κήπο στην Όθρυ
Άκυρες οι αποφάσεις για βοτανικό κήπο στην Όθρυ

Άκυρες οι αποφάσεις για βοτανικό κήπο στην Όθρυ

Ακυρώθηκαν από την , οι υπ’ αριθμ. 90 & 91/2017 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμυρού περί «παραχώρησης χρήσης δημοτικής έκτασης στην ορεινή περιοχή της Όθρυος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για την δημιουργία βοτανικού κήπου».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει η πλήρωση των νόμιμων προϋποθέσεων λήψης της υπ’ αριθμ. 90/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Αλμυρού, ήτοι, προσδιορισμός αυτής ως ομόφωνης ή κατά πλειοψηφία με παράθεση περίληψης της γνώμης της τυχόν μειοψηφίας. Κατά τούτο προκύπτει ρητή ουσιώδους τύπου.

Επίσης, η υπ’ αριθμ. 91/2017 του ΔΣ Δήμου Αλμυρού, επ’ ουδενί εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 2 άρθ. 185 . 3463/2006 (δωρεάν δημοτικών ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα), αλλά ευθέως σε αυτές της παρ. 1, σύμφωνα με τις οποίες ΄΄επιτρέπεται η δωρεάν δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, (σ.σ. εν προκειμένω, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια , εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει΄΄.

Προκύπτει κατά τούτο σαφέστατα, ότι δεν πληρούται η προϋπόθεση της «έκτακτης και επείγουσας ανάγκης», καθ’ όσον η επιχειρούμενη δωρεάν παραχώρηση αφορά σε χρονικό διάστημα 50 ετών, κατά συνέπεια δεν αφορά προφανώς σε ενέργεια ή ανάγκη πεπερασμένου χαρακτήρα, αλλά σε μακροχρόνια (50 έτη) δραστηριότητα με ομολογημένη οικονομική δραστηριότητα (βλ. σελ. 6 της υπ’ αριθμ. 91/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Αλμύρου), όπου αναφέρεται «…εκτός από έσοδα που θα προκύπτουν από διάφορα προγράμματα και με έσοδα που θα προκύπτουν και από την ίδια τη λειτουργία του»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 91/2017 απόφαση του ΔΣ Δήμου Αλμυρού, ορίζεται ότι, «Μετά την παραχώρηση να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου θα καθορίζεται επακριβώς ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας του βοτανικού κήπου, καθώς και ο ρόλος των συνεργαζόμενων μερών σε αυτή». Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη, με την εν λόγω ρύθμιση/διατύπωση ανάγεται στο άδηλο και απροσδιόριστο μέλλον η οριστική διαμόρφωση των πραγματικών προϋποθέσεων υπό τις οποίες συντελείται η ως άνω δωρεάν παραχώρηση, καθιστώντας επισφαλή αυτή καθ’ αυτή την διοικητική πράξη της παραχώρησης, εφ’ όσον καταλείπεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ευρεία δυνατότητα εκ των υστέρων ουσιωδών τροποποιήσεων, πέραν του πεδίου του παρόντος ελέγχου νομιμότητας.

Κατά της παρούσης απόφασης μπορεί να ασκηθεί , από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση