Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αλλαγή της πράξης εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής ζητούν οι κάτοικοι
Αλλαγή της πράξης εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής   ζητούν οι κάτοικοι

Αλλαγή της πράξης εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής ζητούν οι κάτοικοι

Αλλαγή της πράξης εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής ζητούν οι κάτοικοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος την Πέμπτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που καταδικάζει μια πράσινη συνοικία σε πλήρη τσιμεντοποίηση και την μετατρέπει σε ένα απλό αστικό προσάρτημα της πόλης του Βόλου με τεράστιους, άχρηστους για τα δεδομένα της περιοχής ς που πολλές φορές είναι αδιέξοδοι.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπονήθηκε εν αγνοία των κατοίκων, εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών και προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, ενώ γίνεται λόγος για ένα σχέδιο που δεν χρειαζόταν και δεν ταιριάζει στην περιοχή «που ληστεύει την ιδιοκτησία φτωχών αγροτών, συνταξιούχων, μισθωτών και μικροεπαγγελματιών παίρνοντας τη γη τους κι επιβάλλοντας τους ασύλληπτα υψηλές , που είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να πληρώσουν».

Από την πλευρά του ο - Πολιτιστικός Σύλλογο Αγ. Παρασκευής παρά τα παραπάνω, το σχέδιο δέχτηκαν και οι παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου με τους οποίους έχουμε συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, είναι Αρνητική Πρωτοτυπία, διότι πουθενά στην Ελλάδα δεν έγινε πολεοδόμηση με το συγκεκριμένο νόμο και , μέσα σε δομημένο παραδοσιακό οικισμό (προϋφιστάμενο του 1923) και με σε γη και χρήμα.

Οι κάτοικοι, σε πλειοψηφία 90% δεν το αποδέχονται και απαιτούν την απόσυρση η την αλλαγή του, ενώ τονίζουν ότι τη συγκεκριμένη πράξη δίστασαν να κυρώσουν ακόμα και κάποιοι εμπλεκόμενοι και ίσως εμπνευστές του (πρώην Δήμαρχοι-Δημοτικοί σύμβουλοι-ομάρχες- Επαγγελματίες πολιτικοί), αντιλαμόμενοι την ύστατη στιγμή το μέγεθος της αδικίας και της δυστυχίας που θα επιφέρει σε εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι καλούν τον δήμαρχο Βόλου «που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά της καθημερινότητας, να αναλάβει την ευθύνη ώστε με ενέργειες της δικής του Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην άρση αυτής της απίστευτης αδικίας που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν τόλμησαν». Όπως αναφέρουν «κάποιος που γνωρίζει κάτι από άδικες διώξεις (και άδικες φυλακίσεις ίσως), θα μπορέσει εύκολα να αντιληφθεί τον πόνο των εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής που ξαφνικά βρίσκονται να χρωστούν χρηματικά ποσά που δεν θα μπορούσαν ποτέ να πληρώσουν, ενώ παράλληλα βλέπουν το χωριό τους να ισοπεδώνεται για να εξυπηρετηθούν ελάχιστοι με διαφορετικά συμφέροντα».

Επίσης σημειώνουν πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ πολεοδομική αναρχία στην και όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται, μπορούν εύκολα να γίνουν με ηπιότερες και συγκεκριμένες ενέργειες που θα επιτρέψουν στον μοναδικό παραδοσιακό οικισμό της πόλης του Βόλου, να επιζήσει χωρίς να γίνει απλά μια ακόμη διασταύρωση λεωφόρων.

Τέλος, Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι καλούν τη Δημοτική Αρχή της πόλης να συζητήσει με τους πραγματικούς κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, αυτούς που τη ζουν, την αναπνέουν και τη νιώθουν κάθε μέρα και τονίζουν ότι αυτοί θέλουν περισσότερο από όλους να λυθεί οριστικά το ζήτημα, κάτι που προσπαθούν να πετύχουν εδώ και πολλά χρόνια, πάντα με ευθύ και καθαρό διάλογο, χωρίς να κινδυνολογούν υπογείως περί «πολεοδομικής αναρχίας» και χωρίς να εξυπηρετούν κανένα άλλο συμφέρον πέρα από την επιβίωση και την ευημερία της περιοχής τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση