Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μεταμορφώσεως – Γιάννη Δήμου
Αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μεταμορφώσεως – Γιάννη Δήμου

Αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μεταμορφώσεως – Γιάννη Δήμου

Την επόμενη εβδομάδα θα μπει σε εφαρμογή το νέο ρύθμισης της λειτουργίας των Φωτεινών Σηματοδοτών στον κόμβο με Γιάννη Δήμου.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί συνέχεια της αλλαγής των προγραμμάτων φωτεινών σηματοδοτών που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης της Τεχνικής Υπηρεσίας σε με το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών.

Είναι η τέταρτη παρέμβαση σε κόμβο. Από τις αρχές Οκτωβρίου λειτουργούν ήδη με νέα οι κόμβοι: Πολυμέρη – Αθανασάκη, Γ. Δήμου – Βλαχάβα, Λεωφόρος Ειρήνης – Δημοκρατίας.

Στόχος η αύξηση του χρόνου της πράσινης ένδειξης στις κύριες κινήσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών.

Με τη νέα αυτή θα τεθούν σε λειτουργία τα μπουτόν επενέργειας που ήδη υπάρχουν στους στύλους φωτεινής σηματοδότησης και είναι ανενεργοί. Συγκεκριμένα οι πεζοί θα διασχίζουν τη επενεργώντας μέσω των μπουτόν.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται από τη μια η ασφαλέστερη κίνηση των πεζών στις διαβάσεις ενώ αυξάνεται ο διέλευσης των οχημάτων τις ώρες που η κίνηση των πεζών είναι μειωμένη.

Πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου προγράμματος η υπηρεσία θα ενημερώσει τους Διευθυντές και τους σχολικούς τροχονόμους των σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

Η υπηρεσία προχωρά με αμείωτο ρυθμό στις στους κόμβους που έχουν προγραμματιστεί, κάνοντας παράλληλα της κίνησης των οχημάτων και του κυκλοφοριακού φόρτου, προκειμένου να αξιολογεί κάθε φορά το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, τόνισε ο Θανάσης Σταυρίδης. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς έλεγχο πριν και μετά αλλά και με συνεχή παρακολούθηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση