Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία»

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας και την Υπουργό Παιδείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωναϊού στους τομείς αρμοδιότητάς τους, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, χθες, 25.08.2020.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι η πρέπει να αφήσει τους λεονταρισμούς και το αφήγημα περί επιστροφής στην κανονικότητα στην άκρη, καθώς αυτό έχει ήδη καταρριφθεί από την ίδια την πραγματικότητα.

Επεσήμανε ότι: «ο βαθμός της επιτυχημένης ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα εξαρτηθεί από τις εκπτώσεις που θα γίνουν στα υψηλά υγειονομικά στάνταρ που απαιτούν οι νέες υγειονομικές συνθήκες» και συνέχισε λέγοντας ότι: «πρέπει να αναμορφωθεί επιτέλους όλος ο μηχανισμός του ΕΟΔΥ ώστε να λειτουργεί προληπτικά και όχι πυροσβεστικά». Στάθηκε ιδιαίτερα στην εισαγωγή των μαζικών τεστ, των εντατικών διαγνωστικών ελέγχων και των συχνών ελέγχων στις εστίες μετάδοσης που δεν έγιναν μέχρι σήμερα οδηγώντας στην επ του κορωναϊού, καθώς και στην ανάγκη για αναβάθμιση της στρατηγικής του ΕΟΔΥ και δημιουργία μιας σοβαρής περιφερειακής υποδομής για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης της πληρότητας σε πλοία και αεροπλάνα και το αλαλούμ με τα υγειονομικά που έπρεπε ενιαία να ισχύουν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας τονίζοντας ότι δεν είναι υπόθεση ατομικής ευθύνης αυτό που ζήσαμε, για παράδειγμα στα πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια προς Σποράδες, που ήταν ασφυκτικά γεμάτα με ανθρώπους σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, των πλοίων.

«Δεν είναι σοβαρό να λειτουργούμε λες και ο ιός θα συμπεριφερθεί διαφορετικά στο αεροπλάνο και στο πλοίο ή λες και ο Covid θα επιλέξει από ποια χώρα θα μπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής μίλησε για το Νοσοκομείο του Βόλου και την απόφαση να δημιουργηθεί μια νέα κλινική Covid που θα υποδέχεται και θα θεραπεύει ανθρώπους θετικούς στον κορωναϊό με ήπια . Καυτηρίασε τη μέχρι στιγμής απραξία του Υπουργείου υπογραμμίζοντας ότι οι υπάρχουσες παθολογικές κλινικές εξακολουθούν να λειτουργούν με 7 παθολόγους αντί για 14, όπως θα έπρεπε, εκ των οποίων μάλιστα οι 4 είναι άνω των 65 ετών. «Σε αυτήν την κατάσταση, οι γιατροί θα κληθούν να διαχειριστούν μια νέα κλινική και να κάνουν διάγνωση του ιού, όταν από το Σεπτέμβριο με την έξαρση των ιώσεων θα γεμίσει το Νοσοκομείο με εμπύρετα περιστατικά» υπογράμμισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στο γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει έρθει ούτε ένας μόνιμος ειδικός μέσω προκήρυξης στο Αχιλλοπούλειο, αλλά και στο θέμα του μοριακού αναλυτή για το οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία πρωτοβουλία, ενώ οι Βολιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν για να κάνουν το προληπτικό τεστ σε ιδιωτικές κλινικές.

Σχετικά με την εκπαίδευση, αμφισβήτησε ευθέως την επιλογή της ς να ανοίξει τα με όρους κανονικότητας και σαν να μην υπάρχει δεύτερο κύμα πανδημίας και τόνισε την ανάγκη να προσληφθούν εκπαιδευτικοί, να σπάσουν τα τμήματα και να εφαρμοστούν υγειονομικά .

Φέρνοντας και πάλι το παράδειγμα της Μαγνησίας που αριθμεί πάνω από 2.500 και την τελευταία πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία προστίθενται μόλις 210 καθαρίστριες, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος απευθύνθηκε στην κ. Κεραμέως λέγοντας ότι: «αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι με 265 ανθρώπους στην καθαριότητα των σχολικών αιθουσών στη Μαγνησία θα τηρηθούν τα υψηλά στάνταρ υγιεινής που απαιτούνται για την ασφάλεια των ών, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση