Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πλήρης υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών πολλών Δήμων της Μαγνησίας»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πλήρης υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών πολλών Δήμων της Μαγνησίας»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πλήρης υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών πολλών Δήμων της Μαγνησίας»

 

Την σημαντική υποστελέχωση που παρουσιάζουν οι τεχνικές υπηρεσίες πολλών Δήμων της Μαγνησίας και η οποία έχει αναδειχθεί εξαιτίας της ανάγκης πραγματοποίησης  έργων αποκατάστασης υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές από τα ακραία που πλήττουν κάθε χρόνο την περιοχή, έφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι αρκετοί Δήμοι της Μαγνησίας αντιμετωπίζουν προβλήματα σοβαρής υποστελέχωσης των τεχνικών τους υπηρεσιών που σε ορισμένες περιπτώσεις Δήμων φτάνει και την πλήρη , με μηδενικό αριθμό μηχανικών στις υπηρεσίες τους. Η των τεχνικών υπηρεσιών προκαλεί προβλήματα και καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών.

«Ο είναι ένας δήμος που έχει πληγεί από ακραία επί τρία συνεχόμενα έτη από το 2018. Για την αποκατάσταση των ζημίων που έχουν προκληθεί, έχουν δημοπρατηθεί εργολαβίες ύψους 2 εκατ. , τα έργα αποκατάστασης ωστόσο δεν μπορούν να ξεκινήσουν επειδή δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και επεσήμανε ότι λόγω της έλλειψης επιβλέποντος μηχανικού και την ακόλουθη καθυστέρηση,  τα έργα, αν και χρηματοδοτημένα και δημοπρατημένα, κινδυνεύουν με απένταξη.

Πλήρη υποστελέχωση των τεχνικών του υπηρεσιών παρουσιάζει και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ενώ χωρίς κανένα μηχανολόγο μηχανικό είναι και ο Δήμος . Ανάλογη   των τεχνικών υπηρεσιών παρατηρείται και στους Δήμους των Βορείων Σποράδων, με το Δήμο Σκιάθου και Σκοπέλου να παρουσιάζουν σοβαρή υποστελέχωση των τεχνικών τους υπηρεσιών και το Δήμο Αλοννήσου να εμφανίζει πλήρη , με τις τεχνικές του υπηρεσίες να μην διαθέτουν ούτε ένα μηχανικό.

«Πρόκειται για δημοτικά διαμερίσματα με αυξημένο μόνιμο πληθυσμό, που παρουσιάζουν ιδιαιτέρως απαιτητικά γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, κάνοντας την ανάγκη στήριξης των έργων υποδομών από επαρκώς στελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες  παραπάνω από αναγκαία», επεσήμανε σε κάθε τόνο ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς με μόνιμο προσωπικό τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για να ολοκληρωθούν τα σημαντικά , όσο και οι τεχνικές υπηρεσίες όλων των Δήμων της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση