Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: “Ούτε ένα ευρώ για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας από τα προγράμματα τουρισμού”
Αλ. Μεϊκόπουλος: “Ούτε ένα ευρώ για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας από τα προγράμματα τουρισμού”

Αλ. Μεϊκόπουλος: “Ούτε ένα ευρώ για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας από τα προγράμματα τουρισμού”

Το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι της ς, συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχείων καραντίνας για κορωναϊό, παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι από τα προγράμματα τουρισμού που θεσπίστηκαν για τη στήριξη του κλάδου εν μέσω πανδημίας (ΕΣΠΑ, «Τουρισμός για Όλους»), ανέδειξε στην ερώτησή του προς τον υπουργό Τουρισμού ο ς ς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

«Οι του τουρισμού, καταγγέλλουν ότι παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα από τα προγράμματα θα καταβάλλονταν σε αυτούς κάθε δίμηνο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα », ανέφερε ο ς και σημείωσε ότι η πλειονότητα των ξενοδόχων της Μαγνησίας εξαιτίας των ακυρώσεων και της μειωμένης τουριστικής κίνησης όλο αυτό διάστημα δεν έχει εκ των πραγμάτων άλλα , ενώ βαρύ είναι το πλήγμα για τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας από τις ακυρώσεις συνεδρίων.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η δέσμευση για έγκαιρη καταβολή των χρημάτων από τα προγράμματα τουρισμού αποτέλεσε για τους επαγγελματίες του κλάδου της περιοχής το κύριο κίνητρο για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους κατά την τουριστική σεζόν. «Οι ξενοδόχοι εξαρτώνται από τις εν λόγω πληρωμές για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία, ο μέσος όρος των μηνών Μαΐου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου καταγράφει πτώση 80% σε σχέση με πέρυσι», τόνισε.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για πραγματικό κίνδυνο στη λειτουργία των ξενοδοχείων το χειμώνα αν δεν μπορέσουν να καλύψουν άμεσα τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε να πληρωθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας από τα προγράμματα τουρισμού, αλλά και να στηρίξει επιτέλους έμπρακτα τον ξενοδοχειακό κλάδο ενόψει του δύσκολου επερχόμενου χειμώνα με ακυρώσεις λόγω πανδημίας και με μειωμένα εξαιτίας της αναιμικής θερινής σεζόν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση