Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο υπουργός Μεταφορών επιτέλους κατάλαβε ότι ο σιδηρόδρομος Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να λειτουργεί
Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο υπουργός Μεταφορών επιτέλους κατάλαβε ότι ο σιδηρόδρομος Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να λειτουργεί

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο υπουργός Μεταφορών επιτέλους κατάλαβε ότι ο σιδηρόδρομος Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να λειτουργεί

‘Όπως όλα δείχνουν, χρειάστηκαν περισσότερο από δύο μήνες, συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες του Δικτύου Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας και διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2020 για να αποφασίσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να κάνει κάτι για το θέμα της σιδηροδρομικής απομόνωσης της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σιδηρόδρομου Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει εντολή να «ζεστάνουν τις μηχανές», καθώς η πρόταση που έχει καταθέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 19.01.2021 για εκκίνηση 4 ζευγαριών δρομολογίων καθημερινά για τη γραμμή Βόλος –  Λάρισα έγινε επιτέλους δεκτή.

Έτσι, τη Δευτέρα 25.01.2021 αναμένεται να επανεκκινήσει η λειτουργία της γραμμής Βόλου – Λάρισας, που από τις 6 Νοεμβρίου 2020 είχε διακόψει τη λειτουργία της,  με αποτέλεσμα  κανένα τρένο να μην έρχεται, ούτε να αναχωρεί από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό  του Βόλου όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό δυσκόλεψε σημαντικά την καθημερινότητα όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και όλων όσοι εργάζονται στις περιοχές μεταξύ  Βόλου και Λάρισας και οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε αυξημένα έξοδα μετακίνησης καθημερινά, με ΙΧ ή άλλα ακριβότερα μεταφορικά μέσα.

Με μεγάλη, ομολογουμένως, καθυστέρηση ο αρμόδιος υπουργός φαίνεται πως αντιλήφθηκε ότι ο σιδηρόδρομος της Μαγνησίας ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργεί προσαρμοσμένος στις ανάγκες της πανδημίας εξασφαλίζοντας παράλληλα την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και των μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιβατών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πολύ καλή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα - https://t.co/c45gy4N2lX -

  • Ο Άγγελος Κριτσιώτης θα ποδηλατήσει όλη τη Μαγνησία για τη "Φλόγα" - https://t.co/cMjwvAfKrS -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Παν. Τσαγκαλίδης - https://t.co/ebKAoQLrFI -

"Αλιεύοντας" την είδηση