Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο υπουργός Μεταφορών επιτέλους κατάλαβε ότι ο σιδηρόδρομος Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να λειτουργεί
Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο υπουργός Μεταφορών επιτέλους κατάλαβε ότι ο σιδηρόδρομος Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να λειτουργεί

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο υπουργός Μεταφορών επιτέλους κατάλαβε ότι ο σιδηρόδρομος Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να λειτουργεί

‘Όπως όλα δείχνουν, χρειάστηκαν περισσότερο από δύο μήνες, συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες του Δικτύου Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας και διαδοχικές κοινοβουλευτικές που πραγματοποίησα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2020 για να αποφασίσει η και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να κάνει κάτι για το θέμα της σιδηροδρομικής απομόνωσης της .

Σύμφωνα με πληροφορίες του σιδηρόδρομου , οι εργαζόμενοι έχουν λάβει εντολή να «ζεστάνουν τις μηχανές», καθώς η πρόταση που έχει καταθέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 19.01.2021 για εκκίνηση 4 ζευγαριών δρομολογίων καθημερινά για τη γραμμή Βόλος –  έγινε επιτέλους δεκτή.

Έτσι, τη Δευτέρα 25.01.2021 αναμένεται να επανεκκινήσει η λειτουργία της γραμμής – Λάρισας, που από τις 6 Νοεμβρίου 2020 είχε διακόψει τη λειτουργία της,  με  κανένα τρένο να μην έρχεται, ούτε να αναχωρεί από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό  του όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό δυσκόλεψε σημαντικά την καθημερινότητα όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και όλων όσοι εργάζονται στις περιοχές μεταξύ  και Λάρισας και οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε αυξημένα έξοδα μετακίνησης καθημερινά, με ΙΧ ή άλλα ακριβότερα μεταφορικά μέσα.

Με μεγάλη, ομολογουμένως, καθυστέρηση ο αρμόδιος υπουργός φαίνεται πως αντιλήφθηκε ότι ο σιδηρόδρομος της Μαγνησίας ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργεί προσαρμοσμένος στις ανάγκες της πανδημίας εξασφαλίζοντας παράλληλα την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και των μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιβατών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση