Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: Με το «καλημέρα» φιάσκο για την πλατφόρμα εμβολιασμών  πολιτών
Αλ. Μεϊκόπουλος: Με το «καλημέρα» φιάσκο για την πλατφόρμα εμβολιασμών  πολιτών

Αλ. Μεϊκόπουλος: Με το «καλημέρα» φιάσκο για την πλατφόρμα εμβολιασμών  πολιτών

 

Ερώτηση κατέθεσε εκ νέου προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε με το «καλημέρα» η δυσλειτουργία της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των υπερηλίκων συμπολιτών  άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με πολιτών της Μαγνησίας, μετά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα, το μήνυμα που έλαβαν τους κατεύθυνε σε ραντεβού εμβολιασμών μόνο στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, στις 11/01/ ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των υπερηλίκων πολιτών άνω των 85 ετών, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, οι 60.000 υπερήλικες που εγγράφηκαν στις 11/01/ στην έλαβαν αυτόματα μήνυμα στο κινητό τους με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο επρόκειτο να εμβολιαστούν, καθώς και με τις προτεινόμενες ημερομηνίες εμβολιασμού.

«Ωστόσο, στη Μαγνησία όσοι ενδιαφερόμενοι υπερήλικες εγγράφηκαν στην πλατφόρμα, έλαβαν μήνυμα για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους αποκλειστικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ανεξάρτητα από την περιοχή που διαμένουν», τόνισε δεικτικά ο βουλευτής, αναφέροντας την χαρακτηριστική περίπτωσης της 90χρονης κατοίκου του Αλμυρού, που καταγράφηκε και στον τοπικό τύπο, όπου μετά την αίτησή της στην πλατφόρμα, το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της την κατεύθυνε στο προγραμματισμένο ραντεβού εμβολιασμού της στις 20/01/2021 στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, δηλαδή, σε μία απόσταση περίπου 80 χλμ από τον τόπο κατοικίας της.

Ο Νομός Μαγνησίας διαθέτει 7 Κέντρα Υγείας, τα οποία μαζί με το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην ΙΚΑ Βόλου), θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Μαγνησίας που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους. Οι πολίτες, δηλαδή, θα πρέπει να παραπέμπονται στο εμβολιαστικό κέντρο που είναι χιλιομετρικά εγγύτερα στον τόπο κατοικίας τους.

«Ήδη από την πρώτη μέρα, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών παρουσίασε πρόβλημα, επιβαρύνοντας με αχρείαστη ταλαιπωρία τους ενδιαφερόμενους υπερήλικες συμπολίτες μας και δημιουργώντας δυσοίωνες προοπτικές για την περαιτέρω λειτουργία της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να επιλύσει τη δυσλειτουργία που έχει προκύψει με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό Covid των άνω των 85 ετών συμπολιτών.

 

Άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό  και για τους φαρμακοποιούς της χώρας

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας απέστειλε  Αλ. Μεϊκόπουλος  για άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό  και για τους φαρμακοποιούς της χώρας

Στην επιστολή ο βουλευτής αναφέρει: Παρά την έντονη διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών ως επαγγελματιών υγείας από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας απέναντι στον Covid και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για ένταξή τους στον κατά προτεραιότητα σχεδιασμό, εν τούτοις μέχρι σήμερα κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί αναφορικά με τον εμβολιασμό των φαρμακοποιών.

Οι της χώρας θα κληθούν από σήμερα κιόλας να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85 ετών αρχικά, που από τις 20/01/2021 θα αρχίσουν ως ευπαθής ομάδα να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστα Ματσιόλη, οι της περιοχής αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί στο περιθώριο από την πολιτεία, καθώς από τη μία πλευρά παρέχουν και θα κληθούν να παράξουν άμεση συνδρομή στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών και από την άλλη πλευρά δεν περιλαμβάνονται οι ίδιοι στο σχεδιασμό του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού.

Κύριε υπουργέ,

Οι φαρμακοποιοί παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής εξυπηρέτησης των πολιτών με τα φαρμακεία τους σε κανονική λειτουργία και με τον κίνδυνο επιμόλυνσης τους εξαιρετικά αυξημένο.

Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των φαρμακοποιών, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. και τους ιδιώτες ιατρούς, θα θωρακίσει συνολικά τους επαγγελματίες υγείας της χώρας, προστατεύοντας τους χωρίς αδικαιολόγητες διακρίσεις, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών, καθιστώντας τις υπηρεσίες υγείας συνολικά ασφαλείς απέναντι στον κορωναϊό.

Παρακαλείσθε να ανακαλέσετε άμεσα την για τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για την προστασία απέναντι στον κορωναϊό και να ανακοινώσετε χωρίς άλλη καθυστέρηση το σαφές χρονοδιάγραμμα  του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση