Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τις λαϊκές αγορές σε υπαίθρια σουπερμάρκετ»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τις λαϊκές αγορές σε υπαίθρια σουπερμάρκετ»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τις λαϊκές αγορές σε υπαίθρια σουπερμάρκετ»

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με εκπροσώπους των εμπόρων και των παραγωγών των λαϊκών αγορών της Μαγνησίας,  προκειμένου να συζητήσουν για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων που φέρνει σαρωτικές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και μάλιστα μέσα στην πανδημία.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να δώσει τη διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ) και επιτρέπει σε εταιρείες να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν σε αυτές.

Επιπλέον, καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών και εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις, ενώ ο πλειστηριασμός των θέσεων ορίζεται από τον ιδιώτη διαχειριστή με τίμημα που ο ίδιος θα ορίζει.


Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε στις 04.02. με τον πρόεδρο της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ένδυσης, Υπόδησης & Οικιακής Χρήσης Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός»  Αϊβαζόγλου Ανδρέα και τον υπεύθυνο οικονομικών  Ζαχαριάδη Ιωάννη.

Σήμερα, 06.02., συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και πρόεδρο των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών Μαγνησίας Τσακανίκα Απόστολο, όπου συμμετείχε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος Μικροπωλητών Οπωροκηπευτικών Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας Δεληγιάννης Παύλος.

«Νομοσχέδιο έκτρωμα» χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών το νέο νομοσχέδιο που θα πλήξει σοβαρά τους παραγωγούς, τους μικροπωλητές και τους επαγγελματίες των ειδών ένδυσης & υπόδησης.

Όπως ανέφεραν, το νομοσχέδιο θα αλλάξει άρδην το θεσμό της λαϊκής αγοράς με προφανή σκοπό να γίνει βίαιη είσοδος του ιδιωτικού τομέα εκτοπίζοντας και αφανίζοντας χιλιάδες ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και βγάζουν τα προς το ζην από τις αγορές.

Τόνισαν ότι δεν υπάρχει σύγκλιση ούτε βάση συζήτησης με την κυβέρνηση, καθώς αυτό που πρέπει να γίνει και είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων της λαϊκής αγοράς είναι η άμεση του νομοσχεδίου.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι: «το νομοσχέδιο επιχειρεί να αλλάξει διαπαντός τις αγορές, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, και να τις μετατρέψει σε υπαίθρια σουπερμάρκετ». Υποστήριξε ότι μετά το πλήγμα λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές καταργώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα τους και αφήνοντας έκθετους τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων της λαϊκής αγοράς που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση