Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση βήμα- βήμα υλοποιεί την δέσμευσή της για αποκατάσταση της σχέσης της πολιτικής με την κοινωνία»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση βήμα- βήμα υλοποιεί την δέσμευσή της για αποκατάσταση της σχέσης της πολιτικής με την κοινωνία»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση βήμα- βήμα υλοποιεί την δέσμευσή της για αποκατάσταση της σχέσης της πολιτικής με την κοινωνία»

Το Υπουργείο Εργασίας υλοποιεί με νομοθετική ρύθμιση την δέσμευσή του για χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του -ΕΤΑΜ και παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ασφαλισμένων ΟΑΕΕ, και ΟΓΑ που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 4254/2014, δεδομένης της λήξης της ασφαλιστικής ικανότητας των ανωτέρω ασφαλισμένων την 29η Φεβρουαρίου 2016.

Προκειμένου να μην μείνουν ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, που δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας, το Υπουργείο ρυθμίζει την ασφαλιστική τους κάλυψη στο άρθρο 61 του Ν. 4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 33 τ. Α/27-2-2016.

Η κυβέρνηση βήμα-βήμα υλοποιεί την δέσμευσή της για αποκατάσταση της σχέσης της πολιτικής με την κοινωνία, μέσα από ρυθμίσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα την αξία που αποδίδει στην κοινωνική προστασία, όπως και η πρόσφατη εντολή του Υπουργού Υγείας προς τις διοικήσεις και τις αρμόδιες υπηρεσίες όλων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων ΠΕΔΥ να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους με την κατοχή μόνο του ΑΜΚΑ, μέχρι την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ που προβλέπει το Νομοσχέδιο για το Παράλληλο πρόγραμμα που πρόσφατα ψηφίστηκε.

Η κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα της θητείας της, καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους και του υ συστήματος υγείας, σε μια οικονομική συγκυρία εξαιρετικά δυσμενή, με την του προσφυγικού να πέφτει βαριά πάνω από την χ μας την που η Ευρώπη νίπτει τας χείρας της, και την να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για δήθεν «μαύρη περίοδο» στην υγεία στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λυσσώδης προσπάθεια της ς να μουτζουρώσει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης προσκρούει στην πραγματικότητα.

Τη στιγμή που από το 2009 δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υγεία, επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έγκριση 1.095 προσλήψεων που δεν είχαν προκηρυχθεί ποτέ, ενώ για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί και έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας, όπως άλλωστε και στην περιοχή μας.

Για την ακρίβεια έχουν εγκριθεί 3.448 νέες προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών – παραϊατρικού προσωπικού και έχουν προκηρυχθεί 500 θέσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των ΜΕΘ, 141 θέσεις για την ενίσχυση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και έχει υπογραφεί ΠΥΣ για επιπλέον 584 θέσεις επικουρικού προσωπικού. Παράλληλα, διασφαλίστηκε η παράταση της θητείας του υπηρετούντος προσωπικού μέχρι 30/09/2016 καθώς και η παραμονή ειδικευομένων στα Νοσοκομεία μέχρι και 4 εξάμηνα μετά τη λήξη του χρόνου ειδίκευσης.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να μιλούν για διάλυση του υ συστήματος υγείας μέσα σε ένα χρόνο, εκείνοι που ευθύνονται για πάνω από 40% περικοπές στις λειτουργικές του ΕΣΥ και την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση