Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ακυβερνησία σκάφους έξω από την Αλόννησο
Ακυβερνησία σκάφους έξω από την Αλόννησο

Ακυβερνησία σκάφους έξω από την Αλόννησο

Σε κατάσταση ακυβερνησίας, αλλά χωρίς να υπάρξει τραυματισμός όσων επέβαιναν σε αυτό, εντοπίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι που βρισκόταν βορειοανατολικά της Αλοννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Τ/Ρ “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΟΥΗΝ” ότι κατά την εκτέλεση μεμονωμένου πλου από Σκόπελο για Νέα Πέραμο Καβάλας, βρέθηκε σε κατάσταση ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή τεσσάρων ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Γέρακα Αλοννήσου, με δύο  άτομα πλήρωμα.

Άμεσα στην περιοχή, μετέβησαν του Λιμενικού. και το Ε/Π-/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΝΗ” το οποίο ρυμούλκησε το “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΟΥΗΝ” στην . Σκιάθο όπου συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσαν ασφαλώς.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησε  επιθεώρηση στο “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΟΥΗΝ”  και διαπίστωσε βλάβη πηδαλίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο του “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΟΥΗΝ” μέχρι αποκατάσταση της βλάβης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση