Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αγιασμός στη γεώτρηση Καναλίων
Αγιασμός στη γεώτρηση Καναλίων

Αγιασμός στη γεώτρηση Καναλίων

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η τέλεση αγιασμού της γεώτρησης Καναλίων στη θέση «Παλιάμπελα».

Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της Δημοτικής αρχής και της , ένα πνοής για τα Κανάλια και τους κατοίκους του, τίθεται επιτέλους σε λειτουργία. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Παλιάμπελα» της τοπικής κοινότητας Καναλίων.

Ως νέα εξασφαλίσαμε το ποσό των 25.000,00€ προκειμένου να πληρωθεί η Δ.Ε.Η. για την της γεώτρησης και αφού έγιναν οι απαραίτητες αναλύσεις και διαπιστώθηκε ότι το είναι επαρκούς ποσότητας και αρίστης ποιότητας, το συγκεκριμένο τίθεται σε λειτουργία.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι «πρόκειται για την υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Παλιάμπελα» της τοπικής κοινότητας Καναλίων. Η υδρευτική γεώτρηση στα Κανάλια αποφασίστηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τον πρώην Δήμο Κάρλας επί Δημαρχίας Νικολάου Αντωνάκη το 2006.

Αφού έγιναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες στη θέση «Μετόχι» και στη θέση «Κουρί» και ενώ πέρασαν δύο χρόνια και ήδη είχε αναλάβει από 1-1-2007 η νέα με δήμαρχο τον Αθανάσιο Παπαδήμα αποφασίστηκε αλλαγή της τοποθεσίας, στη θέση «Παλιάμπελα» και με συντονισμένες ενέργειες ολοκληρώθηκε η ανόρυξη της νέας γεώτρησης.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η καθοριστική συμμετοχή στην ολοκλήρωση του έργου, συντελέστηκε επί Δημαρχίας κ.κ. Αντωνάκη & Παπαδήμα. Όμως δυστυχώς έκτοτε δεν λειτούργησε η συγκεκριμένη γεώτρηση, γιατί η τοποθεσία στην οποία δημιουργήθηκε ήταν περιοχή και υπήρξε εμπλοκή στο θέμα της αδειόδοτησης. Από τότε πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να εξασφαλιστεί τελικά η άδεια λειτουργίας της γεώτρησης.

Σήμερα παρά τις αντίξοες συνθήκες που συναντήσαμε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, παρά τη μεγάλη στενότητα των οικονομικών, πετύχαμε συντονισμένα, οργανωμένα και με υπεύθυνο σχεδιασμό, αυτό που είχαμε βάλει στόχο να το φέρουμε εις πέρας.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα από τη και το Δήμο να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής μας, διότι πιστεύουμε ότι μόνο η δημόσια και διαφανή διαχείριση μπορεί να προωθήσει την προστασία των υδάτινων στρωμάτων και τη βιωσιμότητά τους, να προάγει την εξοικονόμηση νερού, την ορθολογικότερη χρήση του πόρου και την προστασία των δημοτών – καταναλωτών που χρησιμοποιούν το ».

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου , οι ιερείς του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Καναλίων και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινότητας Καναλίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση