Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Θεσσαλία
Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Θεσσαλία

Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Θεσσαλία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της στην 18η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κύπρου “Ταξίδι 2015”, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια στη Λευκωσία, διατηρώντας την Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλία στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ παρέστησαν Υπουργοί, Πρέσβεις, Βουλευτές, Περιφερειακές διοικήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας,  Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τουριστικών Οργανισμών, Διευθυντές και Εκπρόσωποι Αεροπορικών Εταιριών, εμπλεκόμενοι του τουρισμού καθώς και πλήθος προσκεκλημένων. Τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Ινδία.

Η , συμμετείχε στην έκθεση σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου προωθώντας  την τουριστική προβολή της περιοχής, προκειμένου να αποτελέσει δυναμικό πόλο έλξης και για το τουριστικό κοινό της Κύπρου.

Η έκθεση αυτή με επισκεψιμότητα περίπου 10.000 ατόμων, αποτελεί σημείο ς για τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, αφού οι Κύπριοι ενημερώνονται για τα ελκυστικά πακέτα, αλλά και για τα εξειδικευμένα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό που προσφέρουν οι διοργανωτές ταξιδιών.

Εκατοντάδες επισκεπτών από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις φυσικές ομορφιές της Θεσσαλίας, τους ιστορικούς χώρους, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα νησιά της καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην περιοχή μας, που προσφέρονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πόλο έλξης αποτελούν οι και τα μοναστήρια της Θεσσαλίας, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής μας, λόγω των Μετέωρων, ενώ υψηλή ζήτηση έχουν αποκτήσει οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όλοι οι θεσσαλικοί τουριστικοί , η Λάρισα με τον  Όλυμπο και τον Κίσσαβο, ο Βόλος με το Πήλιο, οι Σποράδες καθώς και η  με τη λίμνη Ν. Πλαστήρα, κέρδισαν το κοινό της Κύπρου.

Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα εκτός από ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και από την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως  και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού οι οποίοι προχώρησαν σε σημαντικές συμφωνίες, που θα αυξήσουν τον εισερχόμενο τουρισμό σε όλη την περιοχή.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, οι οποίοι συνεχάρησαν την μας και τους επαγγελματίες για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Μέγας και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Ελένη Κατσαρού.

Από τον Δήμο Βόλου συμμετείχαν ο Aντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θάνος Θεοδώρου και η κ. Γεωργία Ταμπάκη, ενώ τη Σκιάθο που είχε δικό της περίπτερο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση