Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ζωόφιλοι: Μας απαγορεύτηκε να υιοθετήσουμε δύο σκυλιά από το καταφύγιο
Ζωόφιλοι: Μας απαγορεύτηκε να υιοθετήσουμε δύο σκυλιά από το καταφύγιο

Ζωόφιλοι: Μας απαγορεύτηκε να υιοθετήσουμε δύο σκυλιά από το καταφύγιο

Tην άρνηση του Δήμου κι συγκεκριμέν του αρμόδιου αντιδημάρχου Αναστάσιου Μπατζιάκα για την υιοθεσία δύο σκυλιών από το Δημοτικό Καταφύγιο στις , αντιμετώπισαν μέλη σε φιλοζωϊκού σωματείου και τόνισαν ότι δεν δέχθηκε να παραλάβει κουβέρτες και μαξιλάρια που είχαν μαζί τους οι εθελόντριες που ανέβηκαν σήμερα το πρωί στο καταφύγιο, για να στρώσουν στα να είναι πιο άνετα τα σκυλιά.

Στο καταφύγιο μετέβησαν τρία της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου και η κα Κονά είπε ότι έπειτα από συζητήσεις με τον κ. Μπατζιάκα που ήταν παρών, τους επέτρεψε να ταϊσουν τα σκυλιά με κονσέρβες, ενώ πρόσθεσε: “Τα ζώα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Κυριακή, αλλά είναι ακόμη αδύνατα. Ζητήσαμε να υιοθετήσουμε δύο, τα πιο αδύνατα για να τα φροντίσουμε αλλά ο κ. Μπατζιάκας μας τόνισε ότι δεν τον επιτρέπει ο δήμαρχος Αχιλλέας . Εμείς είχαμε σκοπό να υιοθετούμε σε τακτά διαστήματα από δύο ζώα για να τα περιποιηθούμε. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της άρνησης, από τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα υιοθεσιών”.

Η κα Κοσκινά είναι και μέλος της πενταμελούς ς που έχει συστήσει ο δήμος για την παρακολούθηση του προγράμματος των αδεσπότων.

Από την πλευρά του ο δήλωσε ότι ο Δήμος δε λέει όχι στην υιοθεσία, αλλά δεν μπορούσε να το επιτρέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση, διότι τα σκυλιά κάνουν θεραπεία. «Μετά από μια – δύο εβδομάδες, μπορούν οι φιλόζωοι να έρθουν και να πάρουν όσα σκυλιά θέλουν, για να υιοθετήσουν, αλλά με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος», είπε χαρακητριστικα ο κ. Μπατζιάκας.

Αναφορικά με τη σίτιση των αδέσποτων ο τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στον υπεύθυνο στα ζώα να χορηγείται επιπλέον και ενεργειακή τροφή, για να μην έχουν διατροφικό πρόβλημα, καθώς τα 7-8 σκυλιά (σε σύνολο 50) αντιμετωπίζουν αιμορραγική διάρροια.

Για το θέμα των κουβερτών και μαξιλαριών που ήθελαν να αφήσουν οι φιλόζωοι στο καταφύγιο, ο αντιδήμαρχος είπε ότι δεν τα δέχτηκε γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τον καθαρισμό των κλουβιών.

Τέλος κατήγγειλε φιλόζωους από την Αθήνα και τη , από τους οποίους είπε ότι δέχεται απειλητικά και υβριστικά τηλεφωνήματα στο χώρο της εργασίας του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση