Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ζωόφιλοι: Μας απαγορεύτηκε να υιοθετήσουμε δύο σκυλιά από το καταφύγιο
Ζωόφιλοι: Μας απαγορεύτηκε να υιοθετήσουμε δύο σκυλιά από το καταφύγιο

Ζωόφιλοι: Μας απαγορεύτηκε να υιοθετήσουμε δύο σκυλιά από το καταφύγιο

Tην άρνηση του Δήμου και συγκεκριμένα του αρμόδιου αντιδημάρχου Αναστάσιου Μπατζιάκα για την δύο σκυλιών από το Δημοτικό Καταφύγιο στις Γλαφυρές, αντιμετώπισαν μέλη σε φιλοζωϊκού σωματείου και τόνισαν ότι δεν δέχθηκε να παραλάβει κουβέρτες και μαξιλάρια που είχαν μαζί τους οι εθελόντριες που ανέβηκαν σήμερα το πρωί στο καταφύγιο, για να στρώσουν στα κλουβιά να είναι πιο άνετα τα σκυλιά.

Στο καταφύγιο μετέβησαν τρία της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου και η κα Κοσκινά είπε ότι έπειτα από συζητήσεις με τον κ. Μπατζιάκα που ήταν παρών, τους επέτρεψε να ταϊσουν τα με κονσέρβες, ενώ πρόσθεσε: “Τα ζώα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Κυριακή, αλλά είναι ακόμη αδύνατα. Ζητήσαμε να υιοθετήσουμε δύο, τα πιο αδύνατα για να τα φροντίσουμε αλλά ο κ. Μπατζιάκας μας τόνισε ότι δεν τον επιτρέπει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Εμείς είχαμε σκοπό να υιοθετούμε σε τακτά διαστήματα από δύο ζώα για να τα περιποιηθούμε. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της άρνησης, από τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα υιοθεσιών”.

Η κα Κοσκινά είναι και μέλος της πενταμελούς επιτροπής που έχει συστήσει ο δήμος για την παρακολούθηση του προγράμματος των αδεσπότων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος δε λέει όχι στην υιοθεσία, αλλά δεν μπορούσε να το επιτρέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση, διότι τα κάνουν θεραπεία. «Μετά από μια – δύο εβδομάδες, μπορούν οι φιλόζωοι να έρθουν και να πάρουν όσα θέλουν, για να υιοθετήσουν, αλλά με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος», είπε χαρακητριστικα ο κ. Μπατζιάκας.

Αναφορικά με τη σίτιση των αδέσποτων ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στον υπεύθυνο στα ζώα να χορηγείται επιπλέον και ενεργειακή τροφή, για να μην έχουν διατροφικό πρόβλημα, καθώς τα 7-8 σκυλιά (σε σύνολο 50) αντιμετωπίζουν αιμορραγική διάρροια.

Για το θέμα των κουβερτών και μαξιλαριών που ήθελαν να αφήσουν οι φιλόζωοι στο καταφύγιο, ο αντιδήμαρχος είπε ότι δεν τα δέχτηκε γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τον καθαρισμό των κλουβιών.

Τέλος κατήγγειλε φιλόζωους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους είπε ότι δέχεται απειλητικά και υβριστικά τηλεφωνήματα στο χώρο της εργασίας του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση