Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σύσκεψη στον Αλμυρό για τα αδέσποτα
Σύσκεψη στον Αλμυρό για τα αδέσποτα

Σύσκεψη στον Αλμυρό για τα αδέσποτα

Στο του δημάρχου Αλμυρού Δημητρίου Εσερίδη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/11/2015 σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής, εκπρόσωποι του συλλόγου «Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και », εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. «Η ΣΤΟΡΓΗ», εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωπος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αλατοστράτα» και εκπρόσωπος του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η εξεύρεση λύσεων σχετικά με τα σκυλιά, τα οποία εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, γεγονός το οποίο δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα τόσο στα ίδια τα όσο και στην κοινωνία.

Ο δήμαρχος τόνισε πως η και η των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Ήδη έχουν γίνει προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, καθώς είναι δύσκολη η εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία ενός κυνοκομείου. Παρόλα’ αυτά, επιδιώκεται μια διαδημοτική με τους όμορους Δήμους ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό κυνοκομείο, το οποίο θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα θα λαμβάνουν τη που τους αρμόζει, αρκεί να υπάρξει επιχορήγηση μέσα από ανάλογα προγράμματα..

Ο αντιδήμαρχος μίλησε για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αφορούν την των αδέσποτων ζώων απ’ όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και τη μεταφορά τους στο ιδιωτικό κυνοκομείο που διαθέτει η κα Χριστέλλου.

Επίσης, τoνίστηκε η του Δήμου με κτηνιάτρους, οι οποίοι έχουν προβεί στους κατάλληλους εμβολιασμούς καθώς και σε στειρώσεις των ζώων αυτών. Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στην πρόθεση του, να προβούν σε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στη διοργάνωση ομιλιών στα σχολεία ώστε τα παιδιά να λάβουν ορθή ενημέρωση σχετικά με τη συμπεριφορά την οποία πρέπει να έχουν απέναντι στα .

Μετά από διαλογική συζήτηση, όλες οι πλευρές κατέληξαν ότι μέσα από τη συνεργασία δημοτικής αρχής και φορέων καθώς και αυξημένου πνεύματος εθελοντισμού μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν και να βρεθούν λύσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση