Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων
Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων

Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων

Την νάγκη στήριξης των μικρομεσίων επιχειρήσεων από την Πολιτεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, με αφορμή τη μείωση του αριθμού των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις που προκύπτουν λόγω και της αύξησης του επιτοκίου.

Ο κ. Μπασδάνης, σημείωσε πως τα στις επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, τονίζοντας, μάλιστα, πως στατιστικά κλείνουν περίπου τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα στη Μαγνησία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κάλεσε την Πολιτεία να σταθεί αλληλέγγυα στα προτα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να άρει τη μείωση των δόσεων που περιλαμβάνεται στα 48 προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος. Αντίθετα, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση των 100 δόσεων και για επιχειρηματίες που απεντάχθηκαν λόγω της ρευστής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης των τελευταίων μηνών ή ακόμη και οι επιχειρηματίες που λόγω ακριβώς αυτής της κατάστασης έχασαν σημαντικό μέρος της οικονομικής τους δυνατότητας. Για το , ο κ. Μπασδάνης σχολίασε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι επιχειρήσεις δε μπορούν να ανταποκριθούν, γι αυτό και θα πρέπει να επανεξεταστεί το ύψος του.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θα πρέπει να εξετάσει και πάλι το θέμα των 100 δόσεων, δίνοντας βαρύτητα στην σύνδεση της φοροδοτικής ικανότητας με το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων και σε συνάρτηση με το ύψος του εισοδήματος, στην ενοποίηση των οφειλών προς δημόσιο και ασφαλιστικά και υπαγωγή τους σε κοινή ρύθμιση, στη δυνατότητα καθυστέρησης καταβολής έως τριών δόσεων ανά έτος χωρίς ποινές, επέκταση της ρύθμισης και σε τρέχουσες που βεβαιωμένα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Μεσούσης αυτής της κατάστασης, οι επιχειρήσεις κυριολεκτικά «στενάζουν». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για το μήνα Σεπτέμβριο 2015, έγιναν 56 νέες εγγραφές και 77 διαγραφές επιχειρήσεων, ενώ ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει στο τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εκτίμησε πως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί σε σημαντικό βαθμό το επόμενο διάστημα και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα σκάσουν πολλές… βόμβες και «» θα είναι κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις».

Όπως εξήγησε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές, αλυσίδες κ.α., «δανείζονταν» προϊόντα με τη μέθοδο της μεταχρονολογημένης ς τους, κυρίως από τις μικρομεσαίες και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορούν να καταβάλλουν τα χρέη τους προς αυτές. Το αποτέλεσμα θα είναι να «στραγγαλιστούν» ακόμη περισσότερο οι ΜμΕ και να εξωθηθούν σε λουκέτο, εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα από την πλευρά του κράτους, ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση