Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων
Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων

Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων

Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Πολιτεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, με αφορμή τη μείωση του αριθμού των δόσεων και τις αντιδράσεις που προκύπτουν λόγω και της ς του επιτοκίου.

Ο κ. Μπασδάνης, σημείωσε πως τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, τονίζοντας, μάλιστα, πως στατιστικά κλείνουν περίπου τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα στη .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ς κάλεσε την Πολιτεία να σταθεί αλληλέγγυα στα προτα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να άρει τη μείωση των δόσεων που περιλαμβάνεται στα 48 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος. Αντίθετα, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση των δόσεων και για επιχειρηματίες που απεντάχθηκαν λόγω της ρευστής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης των τελευταίων μηνών ή ακόμη και οι επιχειρηματίες που λόγω ακριβώς αυτής της κατάστασης έχασαν σημαντικό μέρος της οικονομικής τους δυνατότητας. Για το επιτόκιο, ο κ. Μπασδάνης σχολίασε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι επιχειρήσεις δε μπορούν να ανταποκριθούν, γι αυτό και θα πρέπει να επανεξεταστεί το ύψος του.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θα πρέπει να εξετάσει και πάλι το θέμα των 100 δόσεων, δίνοντας βαρύτητα στην σύνδεση της φοροδοτικής ικανότητας με το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων και σε συνάρτηση με το ύψος του εισοδήματος, στην ενοποίηση των οφειλών προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και υπαγωγή τους σε κοινή ρύθμιση, στη δυνατότητα καθυστέρησης καταβολής έως τριών δόσεων ανά έτος χωρίς ποινές, επέκταση της ρύθμισης και σε τρέχουσες οφειλές που βεβαιωμένα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Μεσούσης αυτής της κατάστασης, οι επιχειρήσεις κυριολεκτικά «στενάζουν». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για το μήνα Σεπτέμβριο 2015, έγιναν 56 νέες και 77 διαγραφές επιχειρήσεων, ενώ ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει στο τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εκτίμησε πως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί σε σημαντικό βαθμό το επόμενο διάστημα και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα σκάσουν πολλές… βόμβες και «θύματα» θα είναι κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις».

Όπως εξήγησε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές, αλυσίδες κ.α., «δανείζονταν» προϊόντα με τη μέθοδο της μεταχρονολογημένης αποπληρωμής τους, κυρίως από τις μικρομεσαίες και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, με πλέον να μην μπορούν να καταβάλλουν τα χρέη τους προς αυτές. Το θα είναι να «στραγγαλιστούν» ακόμη περισσότερο οι ΜμΕ και να εξωθηθούν σε λουκέτο, εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα από την πλευρά του κράτους, κατέληξε ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση