Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων
Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων

Α. Μπασδάνης για μείωση αριθμού των 100 δόσεων

Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Πολιτεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, με αφορμή τη μείωση του αριθμού των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις που προκύπτουν λόγω και της αύξησης του επιτοκίου.

Ο κ. Μπασδάνης, σημείωσε πως τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, τονίζοντας, μάλιστα, πως στατιστικά κλείνουν περίπου τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα στη Μαγνησία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κάλεσε την Πολιτεία να σταθεί αλληλέγγυα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να άρει τη μείωση των δόσεων που περιλαμβάνεται στα 48 προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος. Αντίθετα, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση των 100 δόσεων και για επιχειρηματίες που απεντάχθηκαν λόγω της ρευστής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης των τελευταίων μηνών ή ακόμη και οι επιχειρηματίες που λόγω ακριβώς αυτής της κατάστασης έχασαν σημαντικό μέρος της οικονομικής τους δυνατότητας. Για το επιτόκιο, ο κ. Μπασδάνης σχολίασε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι επιχειρήσεις δε μπορούν να ανταποκριθούν, γι αυτό και θα πρέπει να επανεξεταστεί το ύψος του.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θα πρέπει να εξετάσει και πάλι το θέμα των 100 δόσεων, δίνοντας βαρύτητα στην σύνδεση της φοροδοτικής ικανότητας με το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων και σε συνάρτηση με το ύψος του εισοδήματος, στην ενοποίηση των οφειλών προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και υπαγωγή τους σε κοινή ρύθμιση, στη δυνατότητα καθυστέρησης καταβολής έως τριών δόσεων ανά έτος χωρίς ποινές, επέκταση της ρύθμισης και σε τρέχουσες οφειλές που βεβαιωμένα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Μεσούσης αυτής της κατάστασης, οι επιχειρήσεις κυριολεκτικά «στενάζουν». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για το μήνα Σεπτέμβριο 2015, έγιναν 56 νέες εγγραφές και 77 διαγραφές επιχειρήσεων, ενώ ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει στο τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εκτίμησε πως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί σε σημαντικό βαθμό το επόμενο διάστημα και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα σκάσουν πολλές… βόμβες και «θύματα» θα είναι κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις».

Όπως εξήγησε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές, αλυσίδες κ.α., «δανείζονταν» προϊόντα με τη μέθοδο της μεταχρονολογημένης αποπληρωμής τους, κυρίως από τις μικρομεσαίες και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορούν να καταβάλλουν τα χρέη τους προς αυτές. Το αποτέλεσμα θα είναι να «στραγγαλιστούν» ακόμη περισσότερο οι ΜμΕ και να εξωθηθούν σε λουκέτο, εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα από την πλευρά του κράτους, κατέληξε ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση