Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » To 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή
To 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

To 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

“Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή, “ Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία!!”.Αυτό είναι το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ - Οδηγητή, με το οποίο ξεκινά η προφεστιβάλική δραστηριότητα σε πόλεις και χωριά σε όλη την και με πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Αρχιτεκτονικής, την Παρασκευή 17/6 , από τη Τ.Ο. ΑΕΙ Βόλου.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ιδεολογική, , αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, με τα ιδανικά, τις αξίες, την πρωτοπόρα πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Χιλιάδες νέοι σε όλη την το έχουν καθιερώσει ως το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός κάθε χρόνο για τη νεολαία. Χτίζεται με την εθελοντική προσφορά και το μεράκι εκατοντάδων φοιτητών, μελών και φίλων της ΚΝΕ.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε με την προβολή video αφιερωμένο στα από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Ακολούθησε ομιλία από τον Κώστα Αγγελίνα Γραμματέα Τ.Σ. ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ της ΚΝΕ. Όπως ανέφερε και στην ομιλία του, Αυτή τη χρονιά με το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή καλούμε κάθε νέο που τα όνειρα και οι ελπίδες τους δεν χωράνε στον σάπιο κόσμο του καπιταλιστικού συστήματος, να αναλογιστεί τι πρέπει να γίνει σήμερα για να βελτιωθεί πραγματικά η θέση του λαού και της νεολαίας, αν μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, ποια είναι πραγματικά η μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού. Να αναλογιστεί τι χρειάζεται για να γίνεται ικανότερος να αφουγκράζεται τον παλμό της ιστορίας, να ακολουθεί τον βηματισμό της.

Όχι σαν απλός παρατηρητής ή σαν συνοδοιπόρος αλλά με τη ματιά στραμμένη στο πιο όμορφο και πιο μεγάλο καθήκον που μας υπαγορεύει η εποχή μας, το καθήκον της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας, της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την οικο της νέας κοινωνίας του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Στην ομιλία του επίσης τόνισε τις δυκολίες που αντιμετοπίζει ένας νέος φοιτητής βάζοντας καθημερινά και αυτός και η οικογένειά του όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καταφέρει να σπουδάσει-να ζησει.

Τόνισε πως μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες θα πρέπει να υψώνεται τοίχος αντίστασης και , ισχυροποίηση της ΚΝΕ, με οικο γερών Οργανώσεων παντού, με συμβολή στην ανασύνταξη των συλλόγων κάθε σχολής, την συγκρότηση επιτροπών αγώνα, στην ενίσχυση του κοινού αγώνα μαζί με τους γονείς μας, στο δυνάμωμα της πάλης για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.Προχωράμε με σιγουριά και αποφασιστικότητα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε όλους σας και τονίζουμε ότι:Για να ζήσουμε καλύτερα σήμερα, πρέπει από τώρα να σημαδέψουμε την απάνθρωπη κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Επιβάλλεται περισσότεροι νέοι να κάνουν το βήμα και να ακολουθήσουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Έναν δρόμο με ψηλά το κεφάλι, έναν δρόμο περήφανο, έναν δρόμο που οδηγεί στην νίκη του λαού, κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές.…!

Μετά την ομιλία, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με Λαϊκό Γλέντι από κομπανία της ΚΝΕ και αργότερα cocktail party.

Στον χώρο υπήρχε έκθεση αφιερωμένη στο ΔΣΕ και στο κίνημα που είναι αναγκαίο σήμερα να ανασυνταχθεί. Επίσης λειτούργησε βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής

kne

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση