Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας
Ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας

Από την Περιφέρει Θεσσλίας

Ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη με την κατασκευάστρια εταιρία για το έργο με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες».

Το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τα 4.290.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Με την ολο του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από παλαιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, που δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στέγαση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε κτίριο κατάλληλων προδιαγραφών.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες δυναμικότητας 50 ών με 12 αίθουσες διδασκαλίας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Λαρισαίων, στην εάπολη Λάρισας, συνολικής επιφάνειας 3.916,26 τ.μ.Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. προβλέπεται να ανεγερθεί στην βόρεια και ανατολική πλευρά οικοπέδου επί των οδών Κατσίγρα & Μπλάνα στην περιοχή εάπολη Λάρισας.

Το διδακτήριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αποτελείται από ένα διώροφο διδακτήριο επιφάνειας 1.215,10 τ.μ. στο ισόγειο, 1014,38 τ.μ. στον Α΄ όροφο και 172,61 τ.μ. στο υπόγειο και περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ιατρείου/αναρρωτηρίου αίθουσα φαγητού, εργαστήριο ανθοκομίας με αποθήκη και αποδυτήρια, δύο εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, χώρο υδρος, αίθουσα ς, εργαστήριο μουσικοκινητικής εκπαίδευσης, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, αίθουσα ηρεμίας, αίθουσα εκτόνωσης, αίθουσα αρχείου, καθώς επίσης και κλειστό γυμναστήριο/αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γήπεδο ς και πετοσφαίρισης και ένα θερμοκήπιο για καλλιέργεια και ανάπτυξη φυτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση