Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Ξεκινά η κατασκευή της νέας πεζογέφυρας στην Νίκαια με την παράλληλη διαμόρφωση του παρακείμενου αρδευτικού καναλιού
Ξεκινά η κατασκευή της νέας πεζογέφυρας στην Νίκαια με την παράλληλη διαμόρφωση του παρακείμενου αρδευτικού καναλιού

Ξεκινά η κατασκευή της νέας πεζογέφυρας στην Νίκαια με την παράλληλη διαμόρφωση του παρακείμενου αρδευτικού καναλιού

Ένα νέο έργο με διπλή χρησιμότητα ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες στην από την . Πρόκειται για την κατασκευή πεζογέφυρας στην περιοχή της Καλλιθέας, η οποία εκτός από τον συγκοινωνιακό ρόλο θωρακίζει και αντιπλημμυρικά τη γύρω περιοχή με τη διαμόρφωση του παρακείμενου αρδευτικού καναλιού.

Αυτό έγινε γνωστό μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 180.000 ευρώ στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας : «Υπογράψαμε μια σύμβαση η οποία αφορά ένα σημαντικό έργο για τη . Την κατασκευή μιας νέας πεζογέφυρας στην περιοχή της Καλλιθέας, που περιλαμβάνει την καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας, τη δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης μήκους 70 μ. και ηλεκτροφωτισμό. Το έργο αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία των πολιτών, αναβαθμίζει αισθητικά και παράλληλα θωρακίζει αντιπλημμυρικά την περιοχή, καθώς σε εκείνο το σημείο δημιουργείται συχνά υπερχείλιση μετά από έντονα . Η κατασκευή του έργου αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νίκαιας και πλέον μέσα και από τη συνεργασία που έχουμε με τον δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο, ξεκινάμε την υλοποίησή του».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκαιας Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Ξεκινά άμεσα ένα έργο το οποίο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια. Η υπάρχουσα γέφυρα κατασκευάστηκε πριν 40 και πλέον έτη και δημιουργεί σε μεγάλο ποσοστό τις στο τοπικό της Νίκαιας. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού λύνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα που δημιουργούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Χάριν στην ιδιαίτερη συνεργασία που υπάρχει με τον περιφερειάρχη και τις της Περιφέρειας, κινηθήκαμε γρήγορα για να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο αυτό, βελτιώνοντας την ζωή των κατοίκων της περιοχής».

Το υπό κατασκευή έργο με τίτλο «Κατασκευή πεζογέφυρας περιοχής Καλλιθέας Νίκαιας» αφορά στην κατασκευή πεζογέφυρας και διαμόρφωση του καναλιού στην περιοχή Καλλιθέας Νίκαιας της Δ.Κ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στόχος του είναι η σύνδεση του οικισμού εκατέρωθεν του ρέματος Νεμπεγλεριώτη, η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής, καθώς και η αποκατάσταση της γεωμετρίας της κοίτης του εν λόγω καναλιού στη θέση αυτή για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Νίκαιας. Οι βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

  • Καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας
  • Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατά μήκος του νοτίου πρανούς στο κατάντη της γέφυρας για μήκος ως 70 μ.
  • Κατασκευή της πεζογέφυρας (μεταλλικός )
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ().

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης ρήστος Λυτροκάπης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Χρήστος Καρκαντός.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση