Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η βελτίωση του κλειστού στον Αμπελώνα
Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η βελτίωση του κλειστού στον Αμπελώνα

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η βελτίωση του κλειστού στον Αμπελώνα

Ξεκινά μέσ στις επόμενες ημέρες έν ακόμη στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου στον Αμπελώνα με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ. Αυτό έγινε γνωστό μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το έργο υλοποιείται από πόρους ΚΑΠ και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. ς

Ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής. Τα κλειστά γυμναστήρια πέρα από τον καθαρά τους ρόλο, αποτελούν πόλους έλξης για τους κατοίκους των Δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τα αθλητικά , τις πολλαπλές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Η Θεσσαλία είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χ και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει».

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του δαπέδου με ξύλινο δάπεδο παρκέ. Η παρέμβαση αυτή συμβάλλει στην εξασφάλιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτει ένα αθλητικό δάπεδο όπως ελαστικότητα, αναπήδηση μπάλας, αντοχή κλπ αλλά και στην αισθητική του. Το έργο σε συνδυασμό και με παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα δίνει τη δυνατότητα στους να αγωνίζονται σε ένα άνετο και ασφαλές χώρο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής της ς κ. Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο ανάδοχος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Το ξύλινο μόνιμο δάπεδο – παρκέ είναι δάπεδο αγωνιστικών χώρων Κλειστών Γυμναστηρίων για αθλήματα που οι ειδικοί Κανονισμοί καθενός πολλές φορές απαιτούν, ή άλλοι λόγοι χρήσης ή λειτουργίας υπαγορεύουν την επιλογή του. Πρόκειται για σύστημα κατασκευής (με κύριο υλικό το ξύλο) που, για να εξασφαλίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς για την αθλητική χρήση που προορίζεται, αποτελείται εν γένει από δύο διακεκριμένες στρώσεις – την υπόβαση και την τελική επίστρωση. Παράλληλα θα γίνουν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, που πρέπει να εκτελεσθούν στον αγωνιστικό χώρο του κτιρίου του γυμναστηρίου, και πιο συγκεκριμένα :
– Την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων (τύπου καμπάνα), με νέα φωτιστικά σώματα (τύπου ΚΑΜΠΑΝΑ LED),
– Την προσθήκη στον υπάρχον ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων αγώνων Μπάσκετ, Χάντμπωλ, Βόλλεϋ, δύο υποπινάκων ενδείξεων (φάουλ παικτών, χρόνο αγώνα, Time-outs, κατοχή μπάλας, ομαδικά φάουλ, κλπ),
– Την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα 200lit
– Την βελτίωση των αποδυτηρίων

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση