Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Βελτιώνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Βελτιώνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Βελτιώνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αυξάνει την στο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η Περιφέρεια ς μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, της ς προϋπολογισμού 500.000 (με Φ.Π.Α.) του έργου «Επισκευή στηθαίων ασφαλείας αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων των οδών και τοποθέτηση νέων στο της Π.Ε. Λάρισας». Το έργο πρόκειται να εκτελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Κ. : «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με περιορισμένη από εθνικούς πόρους, ολοκληρώνουμε έργα ς για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε οδικούς άξονες, όπου οι υπηρεσίας μας επισήμαναν την ανάγκη αντικατάστασης των στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία. Μέλημά μας, είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται να συντηρηθούν – αντικατασταθούν, να επισκευαστούν αλλά και να κατασκευαστούν νέα στηθαία ασφαλείας, καθώς και να αντικατασταθούν σιδηρά κιγκλιδώματα των οδών, κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στόχος είναι να αυξηθεί η ασφάλεια του παραπάνω οδικού δικτύου, η προστασία των διερχόμενων αυτοκινήτων για την ελαχιστοποίηση ατυχημάτων.

Η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση μονόπλευρων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας ικανότητας συγκράτησης Ν2 λειτουργικού πλάτους W2, ικανότητας συγκράτησης Η1 λειτουργικού πλάτους W3, ικανότητας συγκράτησης Η2 λειτουργικού πλάτους W5 κατηγορίας σφοδρότητας πρόσκρουσης Α καθώς και των στηθαίων ασφαλείας ικανότητας συγκράτησης Η2 λειτουργικού πλάτους W4 κατηγορίας σφοδρότητας πρόσκρουσης Α, σε σημεία που θα επιδείξει η υπηρεσία και αφού καλύπτουν τις συνθήκες και προδιαγραφές τοποθέτησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης προβλέπεται η επανατοποθέτηση απολήξεων υφιστάμενων στηθαίων ασφαλείας και βύθιση αυτών και η τοποθέτηση υφιστάμενων στηθαίων ασφαλείας και βύθιση των απολήξεων. Επίσης προβλέπεται η αποξήλωση παλαιών ή κατεσμένων προς αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας αλλά και σιδηρών κιγκλιδωμάτων οδών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση