Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Βελτιώνεται η ποιότητα νερού στον παραλιακό άξονα Αγιάς
Βελτιώνεται η ποιότητα νερού στον παραλιακό άξονα Αγιάς

Βελτιώνεται η ποιότητα νερού στον παραλιακό άξονα Αγιάς

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Μελιβοίας και κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού», προϋπολογισμού 970.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου «Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Μελιβοίας» και της ολοκλήρωσης των σχετικών αδειοδοτήσεων και μελετών, εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης για το 2ο υποέργο κατασκευής των δικτύων μεταφοράς.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Δικαιούχος του έργου είναι η Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Αγιάς.

Το υπόψη έργο αφορά στη σύνδεση των δύο νέων γεωτρήσεων μέσω τροφοδοτικών αγωγών με δεξαμενές αποθήκευσης στη Σκήτη και στο Σκλήθρο.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού τόσο στους παραλιακούς οικισμούς Αγιοκάμπου, Βελίκας, Σωτηρίτσας και Κουτσουπιάς όσο και στην ορεινή κοινότητα της Σκήτης, όπου συνολικά υφίσταται πρόβλημα με τις άνω των επιτρεπόμενων ορίων τιμές ανίχνευσης σε αρσενικό.

Επίσης θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των πιέσεων που δέχεται το δίκτυο ύδρευσης από τη σημαντική εποχική αύξηση του αριθμού παραθεριστών στους προαναφερόμενους παραλιακούς οικισμούς.

Σε δηλώσεις του ο κ. δήλωσε τα εξής: “δημοπρατούμε ένα έργο υδρευτικών γεωτρήσεων καθώς και της κατασκευής αγωγών μεταφοράς νερού, για να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα στο παραλιακό μέτωπο που είναι το πόσιμο νερό. Με το έργο αυτό δίνουμε λύσεις, αλλά ταυτόχρονα δίνουμε και δουλειά, θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως το νερό είναι απαραίτητο για την ενίσχυση και του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση