Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Το αρχαίο Ελληνικό Δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο
Το αρχαίο Ελληνικό Δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Το αρχαίο Ελληνικό Δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Το Διεθνές ς στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας του με κινηματογραφικές δράσεις, σε με το Γαλλικό Ινστιτούτο ς και με τη στήριξη της Europe direct – Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει διήμερο αφιέρωμα στη διαλεκτική σχέση του Αρχαίου δράματος με τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο.

Μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το αρχαίο δράμα μέσα από την οπτική του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου χωρίς τα χαρακτηριστικά των θεατρικών παραστάσεων όπως τις γνωρίζουμε στα θέατρα, αλλά με την φαντασία και την τέχνη μεγάλων ευρωπαίων σκηνοθετών.

Το διήμερο που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και προβολές σχετικών ταινιών είναι στις 26 και 27 οεμβρίου στην αίθουσα προβολών του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Ομιλητές θα είναι ο Θωμάς Ψύρρας φιλόλογος και συγγραφέας και ο ίκος Αρτινός κριτικός κινηματογράφου, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών τεχνών .

Θα προβληθούν οι ταινίες «» του Ευριπίδη | Από το UCL Classical Drama Society |κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση, και «Μήδεια» και « Οιδίπους», κινηματογραφικές παραγωγές, σε σκηνοθεσία Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

Τέλος από Ελληνική πλευρά θα προβληθούν οι « Τρωάδες» του Μιχ. Κακογιάννη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση